Crytek: Megszűnnek az ingyenes demók

A Crytek jövendölése szerint a jövőben megszűnhetnek a hagyományos értelemben vett ingyenes játékdemók, és a játékosok elkezdenek majd fizetni az előzetes verziókért.

Cevat Yerli, a Crytek egyik alapítótagja ezt egy, a Develop-nak adott interjújában fejtette ki, amikor is bejelentette, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az év végén megjelenő Crysis 2-ből szintén lesz majd ingyenesen kipróbálható demó. Elmondása szerint az ingyenes demók készítése megjósolhatatlan költséggel járna, ami a kiadók részéről nagy luxusnak számít.

"Az ingyenes demó egy olyan luxuscikk, amit csak a játékiparban készítünk, semmilyen egyéb iparágban, mint például egy film esetében, nincs ilyesmi. És mivel ezt az ingyenes luxust már régóta gyakoroljuk, ezért most terveket készítünk arra, hogy megváltoztassuk azoknak az embereknek a nézőpontját, akik panaszkodnak a változás miatt. A valóság az, hogy hosszútávon talán már nem is fogunk többé ingyenes demókat látni." - mondta.

Az EA korábban már bejelentett egy olyan elképzelést, miszerint a szokásosnál hosszabb próbaváltozatokat adnának ki a játékokból, átlagosan 10-15 dolláros áron. És habár a cég végül tagadta a hírek valódiságát, de addigra már a fórumokon és egyéb közösségi oldalakon nagy felháborodást váltott ki az ötlet, azonban Cevat Yerli szerint megvannak az előnyei is.

"Én úgy gondolom, hogy az egész dolgot jobb módon kellene elmagyarázni, mert az EA tervei mögött jó gondolkodásmód áll. Megértem, hogy miért hiszik az emberek, hogy az EA maximalizálni akarja a közönségből kinyerhető profitot, de amit valójában tenni akar, az az, hogy a játékosokhoz való minél fairebb módon kapja vissza a befektetett pénzt. A végén a játékos jár jobban."

Azóta történt

Előzmények