Command & Conquer: Renegade X - Megjelenési dátum

Rájár a rúd mostanában a Command & Conquer világára. Bár a Tiberium Wars és kiegészítője sikeresnek volt mondható, a Red Alert 3 már kevésbé tetszett az embereknek, a Tiberium Twilight című 4. rész pedig kifejezetten gyengére sikerült.  Korábban a Renegade című játékuk sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a Tiberium című FPS pedig meg sem jelent, idő előtt lőtték le a projektet. A free-to-play C&C a legutolsó hírek szerint szintén el lett kaszálva, bár talán van remény a visszatérésére.

Mint látható a szebb napokat megélt sorozat nem találja a helyét a játékos társadalomban, de most talán egy kicsit megbékélnek majd a széria kedvelői.

Megjelenési dátumot kapott ugyanis a Renegade X nevű játék. Mit kell tudni róla? Elsősorban azt, hogy eredetileg egy Unreal Tournament 3 mod-nak indult 6 (!) évvel ezelőtt, azóta pedig annyira kinőtte magát az egész, hogy 2014. február 26-án, mint önálló játék jelenik meg, méghozzá ingyenesen, kizárólag PC-re. Bár a Renegade X tartalmaz majd egyjátékos módot, elsősorban a multiplayer mód lesz előtérbe helyezve, amely mellett gyakorlásra különféle "botokat" (számítógép által irányított ellenfeleket) bevethetünk.

Lentebb a legfrissebb trailert láthatjátok.

Azóta történt