Command & Conquer - Lelőtték a készülő ingyenes RTS-t

Eredetileg Command & Conquer: Generals 2 címen, a 2011-es Spike VGA-n jelentették be, hogy érkezik az ingyenesen játszható RTS játék, mely az ismert Generals világában játszódott volna. Az alcímet azóta elhagyták, sőt a felháborodások miatt ( "mi az hogy csak multiplayer mód lesz a játékban") felhozták azt az ötletet is hogy külön modulként egyjátékos kampányt is tesznek a készülő stratégiai játékba.

A téma körül azóta csend honolt, egészen a nyár elejéig, amikor is az EA elindította az ALPHA tesztet. A tegnapi nap folyamán viszont már az elkaszálás hírét lehetett hallani. A hivatalos indok: "Nem azt a játékot csináltuk, amivel játszani akartatok"

Érdekes kijelentés, lévén a napokban több mint 100 ezren játszottak az ALPHA verzióval. A játék fogadtatása vegyes volt egyébként, rengetegen mondták, hogy a régi széria meggyalázása az új cím, míg többen voltak azok is, akik szerint ha megjelenik, egy fantasztikus játékot kaphattunk volna. Egyesek szerint az sem volt túl jó dolog, hogy már a zárt teszt alatt is ki lehett használni a free-to-play tulajdonságokat, vagyis mikortranzakciókkal különböző dolgokat lehetett venni.

Ti mit gondoltok a hírről? Sajnálatos hogy jó ideig nem jelenik meg C&C játék? Vagy helyesen cselekedik az EA, és pihentessék inkább pár évig a sorozatot? Egy biztos, a C&C 4 után ráférne egy hosszabb szünet a stratégiai játékok egyik alapcímére.

Lentebb játékos által felvett videót nézhettek meg, ahol láthatjátok milyennek is készült az új C&C.

Előzmények