Civilization VI: New Frontier - Bemutatkozik Vietnám

A legújabb pakkra alig egy hetet kell már csak várni, a csomag január 28-tól lesz elérhető.

A 2K nemrég bejelentette, hogy a stratégiai játékát összesen nyolc új civilizációval, kilenc új vezetővel, hat új játékmóddal és sok mással bővítő Sid Meier’s Civilization VI – New Frontier Pass ötödik csomagja, a Vietnam & Kublai Khan Pack 2021. január 28-től lesz elérhető. A kiadó a minap felfedte az első részleteket a csomag részeként érkező Vietnámról és vezetőjéről, Bà Triệuról.

A Triệu Thị Trinh vagy Lady Triệu néven is ismert Bà Triệu Vietnám északi részének elfoglalása ellen harcolt a Wu Királysággal a 200-as évek elején. Aranyozott páncélt viselt és kardot tartott mindkét kezében, csatatéren tanúsított képességeivel és uniformisával pedig kiérdemelte a „The Lady General Clad in Golden Robe” címet.

Vietnám egyedi „Nine Dragon River Delta” képességével minden különleges szárazföldi kerület kizárólag esőerdő, láp vagy erdő mezőre építhető. Minden mezőtípusra építkezve plusz Tudományt, Termelést vagy Kultúrát biztosít. Ezzel a képességgel erdő mezővel felépíthető a Medieval Faires.

Bà Triệu egyedi képessége a „Drive Out the Agressors” plusz harci erőt biztosít az esőerdő, láp vagy erdő mezőkön harcoló egységeknek, ez a bónusz pedig tovább növekszik a Vietnám által birtokolt mezőkön. Az esőerdő, láp vagy erdő mezőn kezdett kör extra mozgást is biztosít, amit szintén tovább fokoznak a birtokolt mezők.

Vietnám egyedi középkori távolsági egysége a Voi Chien, ami képes támadás után is elmozdulni, és plusz mozgási értékkel is rendelkezik. Ugyan drágább, mint a Crossbowman egység, amit levált, de védelemben erősebb és nagyobb a látótávolsága.

Az ország egyedi kerülete Thanh bónusz kultúrát biztosít minden környező kerületnek. A repülés kifejlesztése után a kerület a kultúrával megegyező turizmust generál. Ehhez nincs szükség lakosságra és olcsóbb megépíteni, mint az Encampment kerületet, amit levált.