Civilization V - Honlap és megjelenés

A stratégiai játékok szerelmesei jó évnek néznek elébe, hiszen a Settlers VII után most egy másik klasszikus játéknak, a Civilization-nak is érkezik a folytatása. A 2K Games és a Firaxis Games kooperációjában készülő ötödik rész megmarad a majd' 20 éves alapoknál, azaz az emberiség hajnalától egészen az űrkorszakig kell kiépíteni a civilizációnkat, a végső cél pedig eljutni az Alpha Centauri-ig.

A Sid Meier's Civilization V szolgálni fog pár újítással is, mellyel Sid Meier szerint sokkal változatosabb játékmenetben lesz majd részünk. Az egyik ilyen újítás a terep hálós felosztásának a megjelenítése, ami ezúttal hatszög alapú lesz, ezzel jóval realisztikusabb játékmenetet és stratégiai lehetőséget rejt magában a készítők szerint. A legfeltűnőbb újítás azonban a grafikát fogja érinteni, amit a 2005-ben megjelent negyedik részhez képest alaposan feljavítottak, egy teljesen új, optimalizált engine-nek köszönhetően. Több, mint 18 ország közül választhatjuk ki a nekünk megfelelőt, akinek az általunk irányított vezetője ezúttal teljesen animálva lesz, és nemzetének a nyelvén szólal majd meg.

A Civilization V-nek elindult a teaser oldala is, ahol további információkat találhattok a játékról. A játék idén ősszel fog megjelenni Amerikában és Európában is, kizárólag csak PC-re. A Steam-re is felkerült a játék adatlapja, ahol szeptember 1-ére írták ki a játék feloldásának időpontját, bár erről még hivatalos megerősítés nem érkezett. Az egyik legjobb hír viszont kétségkívül a Firaxis Games azon bejelentése, miszerint a játék megjelenése után kiadnak egy modkészletet, hogy a közösség által készített új szólista és multiplayer tartalmakkal meghosszabbítsák a játék élettartamát.

Köszönet Morden24-nek az infókért.

Azóta történt

Előzmények

  • Sid Meier's Civilization V - bejelentve

    A kiadó bejelentette, hogy a mai napig is tart a Civilization ötödik részének a fejlesztése. Emellett még, szám szerint öt új képpel is kedveskedtek a készítők.