CES 2014: Az Intel megerősítette a Dual OS platformok érkezését

Elkezdődött a CES 2014 rendezvény, ahol az Intel standján egy megerősítést tettek közzé a Dual OS - azaz az egyszerre két operációs rendszert futtató gépek - érkezéséről. Az Intel processzorokkal szerelt számítógépek Windows és Android operációs rendszert futtatnak párhuzamosan, melyek között egyetlen billentyű lenyomásával válthatunk, akárcsak a nemrég bemutatott ASUS Transformer Book Duet esetében.

A Valve főnöke, Gabe Newell szintén felbukkant az Intel sajtótájékoztatóján, ahol a két cég közösen jelentette be, miszerint a SteamOS mostantól natívan támogatja az Intel grafikus gyorsítóit (Az AMD chipek támogatása továbbra is később várható). Így tehát a Windows és Android mellett a SteamOS is egyike lehet a Dual OS gépek operációs rendszereinek.

Az AMD is bejelentett hasonló megoldást, de ők a Dual OS helyett egyfajta Windows-on belül futtatott Androidos alkalmazásokban gondolkodnak. A BlueStacks emulátorral együttműködve az AMD legújabb processzoraiban immár egy ARM chip is beépítésre került - amit eddig a mobilkészülékekben alkalmaztak -, így immár nem kell azt emulálnia az x86 processzornak, ezzel jelentős erőforrást szabadíthatnak fel az alkalmazások számára.