Célegyenesben az Ultimate Newcomer!

Hosszú évek alatt készült el annak idején a C64 talán utolsó nagy volumenű játéka a Newcomer, ami nem mellesleg hazai fejlesztésű volt. Az 1994-ben megjelent szerepjáték akkor olyat tett le az asztalra, amit előtte és utána azon a platformon nem sok más játék tudott. Lehet csak az elfogultság beszél belőlünk, de így visszanézve is, a platform legszebb, legteljesebb, legsokoldalúbb játéka volt.


(forrás: facebook/Ultimate Newcomer)

Mi volt vele mégis a baj? Talán csak annyi, hogy későn jelent meg. Egy olyan időszakban érkezett amikor a C64 helyét már a PC vette át, és összetettségében bármennyire is megállta a helyét, már jóval kisebb érdeklődésre tartott számot.


(forrás: facebook/Ultimate Newcomer)

A játékot fejlesztők és tesztelők csapata némi személycsere után viszont azóta is töretlenül folytatja a Newcomer "csinosítgatását", aminek eredményeképpen 2001-ben megjelent az Enhanced Newcomer kizárólag angol nyelven. Ebbe számos bővítés, finomhangolás kapott helyet, de még mindig nem volt tökéletes az összkép. Így hosszú évek önzetlen munkájaképpen körvonalazódni látszott az Ultimate Newcomer, aminek a megjelenése már évekkel ezelőtt is igen közelinek tűnt.

Egy ilyen játék esetében viszont nincs értelme a kapkodásnak vagy a türelmetlenkedésnek. Főleg, hogy a fejlesztők tökéletes munkát kívánnak a kezük közül kiadni, ami ha minden a terv szerint alakul ez év januárjában megtörténik.


(forrás: facebook/Ultimate Newcomer)

Az Ultimate Newcomer dobozos és letölthető formában is megjelenik. Előző változata viszont kizárólag angol nyelven. Érdekessége, hogy telepíthető lesz PC-re, Mac-re és Linuxra is. Tehát nem szükséges hozzá külön emulátort telepíteni, és az konfigurálni, ugyanis az automatikusan megtörténik egy telepítővarázsló segítségével.


(forrás: facebook/Ultimate Newcomer)

A megjelenést tehát nagyon várjuk, aki teheti addig próbálja ki az ős-Newcomert. Mi pedig felvesszük a kapcsolatot a fejlesztőkkel, hogy megérdeklődjük hogyan zajlott a fejlesztés és milyen terveik vannak a jövőre nézve.

Azóta történt