Carmageddon: Reincarnation - Ideges támogatók

Tegnapelőtt jelentette be a Stainless Games, hogy a Carmageddon: Reincarnation című játék elérhető lesz 2014. elején Steamen korai hozzáférés keretében. Mindazok a támogatók, akik legalább 15 dollárral hozzájárultak a program fejlesztéséhez, ingyen megkapják majd az alapjátékot, természetesen a korai hozzáféréssel együtt. Ez idáig szép és jó, ám volt egy bökkenő: az alapkiadás nem lesz teljes, később jönnek DLC-k is hozzá, ám ezeket még a támogatók sem fogják ingyen megkapni, fizetniük kell érte.

A hivatalos bejelentés szerint ugyanis az alapjátéktól kezdve egészen a teljes kiadásig több extrával rendelkező példányt lehet elővásárolni. Ez a bejelentés természetesen nagy felháborodást keltett a támogatók között, hiszen eddig még egy szó sem esett fizetős DLC-kről. Ráadásul bőven akadtak, akik 50 dollárt, vagy még ennél is többet adományoztak a készítőknek. Ők mérgesen kérdezték, hogy miért nem kaphatják meg a teljes játékot, ha már egyszer ennyi pénzt adtak érte? Pár idézet a fórumról:

A Stainless Games egy ideig még próbált érvelni (Lásd alább), miszerint az összegyűlt 625.143 dollárt kizárólag az alapjáték fejlesztésére fordítják, abban pedig a később megjelenő DLC-k nincsenek benne. Hasonlóan az 1998-ban kiadott Carmageddon Splat Packhoz, a mostani bővítményekkel is az a céljuk, hogy a játék megjelenését követően frissen tartsák a programot az újabb játékosok számára. Ám miután látták, hogy valahol van némi igazság abban, amit a támogatók állítanak, így végül megenyhültek.

A legújabb bejelentés értelmében ezentúl minden játékos, aki legalább 15 dollárral támogatta a Carmageddon: Reincarnation létrejöttét, megkapja a komplett csomagot, az összes DLC-vel egyetemben. A sorozat rendezője, Neil Branden elmondta, hogy a Stainless Games mindig is odafigyelt a rajongók visszajelzéseire és már belátják, hogy elsőnek hibás döntést hoztak. Számukra nagyon fontosak a támogatóik, ezért igyekeznek a hasonló afférokat gyorsan és pozitívan elsimítani...

Azóta történt

Előzmények