Caliber - Nyugaton is megjelenik a Wargaming.net külső nézetes akciójátéka (PC)

A Wargaming.net 2016. végén, a WG Festen mutatta be a Caliber című, külső nézetes akciójátékát, amely az elmúlt években kizárólag orosz nyelvterületen (Pontosabban a FÁK régiójában) volt elérhető, hamarosan azonban érkezik a nyugati kiadás. A tervek szerint a program európai premierjére a Gamescomon kerül sor, ahol a látogatók élőben is kipróbálhatják majd a katonai TPS-t.

A Wargaming első, érettebb közönségnek (16 éven felülieknek) szánt játéka, a Caliber lényege a kommunikáció, a koordináció, valamint mindenek felett a taktika. A négyfős csapatok a mesterséges intelligencia által irányított egységekkel szállhatnak harcba a PvE Spec Ops módban, vagy más csapatok ellenében is próbára tehetik magukat a PvP-játék keretében. Minden csapatban négy különböző szerep képviselteti magát:

  • Támadó: Rövid és középtávon igazán hatékony. Az agresszív játékstílus kedvelői számára ideális választás.
  • Támogató: Fedezi a szövetségeseket. A nehézfegyverzet rajongóinak álma.
  • Szanitéc: Segítséget nyújt a szövetségeseknek a csata hevében. Azoknak ajánlott, akik szeretnek másokon segíteni.
  • Mesterlövész: Távolsági harcos. Annak való, aki egyetlen lövést sem szeret elhibázni.

A győzelemhez az összes egységnek együtt kell működnie, mivel mindegyiküknek megvan a saját szerepe a csatatéren.

[+]

A játékosok számos ország különleges egységei közül választhatnak, többek között a lengyel GROM, az amerikai haditengerészet SEAL-csapata és a német Kommando Spezialkräfte is szerepel a kínálatban. A valósághű látványvilág érdekében az összes játékbeli modell – az egyenruháktól a felvarrókig, a fegyverektől azok céltávcsövéig – minden részletében lenyűgöző mása az eredetinek, és hűen megjeleníti az egyes nemzeti alakulatok valódi felszerelését.

Azóta történt