Bulletstorm: "Egyelőre" nincs tervben PC-s demó

Mostanában sajnos kezd elterjedni az a tendencia, hogy a játékokból egyre kevesebb játszható demó lát napvilágot. Ugyebár ezeket a kipróbálható változatokat eredetileg azért készítik a fejlesztők, hogy mindenki még a vásárlás előtt meg tudjon győződni az adott játék minőségéről, vagy hogy elindul-e az otthoni gépén, és nem utolsósorban arról, hogy megfelel-e az elvárásainak, valóban azt kapja-e vele, amire számított az előzetesek alapján.

Azonban manapság ebből egyre kevesebb van, sokszor látatlanban kell megvenni az adott játékot (Persze vannak olyanok, aminél ez nem gond, pl. Diablo III, Mass Effect 3, Dragon Age II, stb.), de emiatt egyre többen hódolnak be a "Sötét Oldalnak" is, azaz arra hivatkozva warezolják le a játékokat, hogy mivel nem készült belőle demó, így másképpen nem tudják azt kipróbálni vásárlás előtt.

A Bulletstormot fejlesztő People Can Fly nemrég jelentette be, hogy a készülő játékukból hamarosan egy kipróbálható változatot jelentetnek meg, mégpedig január 25-én, egy hónappal a végleges játék boltokba kerülése előtt. Azonban ezt a demót csak a PlayStation 3 és XBOX360 tulajdonosok fogják megkapni, a PC-s játékosoknak "egyelőre" nem terveznek kiadni egy olyan változatot, amit ki tudnának próbálni a játék megjelenése előtt.

Megpróbáltak kapcsolatba lépni Mark Reinnel, az Epic vezetőjével, hogy ily módon kiderülhessen, vajon a kiadó, vagy a fejlesztő döntött-e úgy, hogy nem készül PC demó a Bulletstorm című játékból. Azonban eddig még nem kaptak választ a kérdésükre, mert nem sikerült őt elérniük.

Felmerült az is, hogy esetleg az Electronic Arts áll a dolgok mögött, hiszen róluk köztudott, hogy nem szívesen adnak ki PC-s demókat, állításuk szerint a platformot sújtó kalózkodás mértéke miatt, azonban ez nem hivatalos álláspont, csak az eredeti cikk szerzőjének az elmélete.

A Bulletstorm megjelenése 2011. február 25-én lesz Európában, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra. A játszható multiplayer demót pedig január 25-én tölthetik le az XBOX360 és PlayStation 3 tulajdonosok.

Azóta történt

Előzmények