Bound by Flame: Érdemes lesz tárgyakat készíteni

Szerepjátékok esetén a játékmenet egyik fontos részét képezi a saját magunk által előállított tárgyak elkészítése a talált alapanyagok felhasználásával. A Bound by Flame főhőseként szintén képesek leszünk efféle mesterségre, sőt, kifejezetten érdemes megtanulnunk a kovácsolás, alkímia és csapdakészítés rejtelmeit, hiszen a játékban szereplő legerősebb tárgyak közül jó párhoz csak így juthatunk hozzá. Arról nem is beszélve, hogy az italok, csapdák és a számszeríjak nyilai sem állnak rendelkezésre végtelen mennyiségben, nekünk kell majd őket pótolnunk menet közben.

A PlayStation Blogon tettek közzé a készítők egy részletes útmutatót, melyben elmagyarázzák a tárgykészítés lehetőségét és rejtelmeit. Végigjátszás közben sok alapanyagot fogunk találni a legyőzött ellenfeleinknél, valamint ládákban, kriptákban és hasonló helyeken. Ezekből a matériákból sok hasznos holmi készíthető, valamint a már meglévő felszereléseinket is továbbfejleszthetjük segítségükkel. Páncélok esetén például négy fajta van belőle: sisak, mellvért, kesztyű és cipő. Ezek mindegyike saját ízlésünk szerint módosítható, ráadásul a karakterünk kinézetét is meghatározzák.

Az alapanyagoknak több minőségi fokozata lesz, a gyengébb kvalitású limlomokból sokat találunk majd, ebből egyre jobb minőségűeket gyártanuk, míg végül megkapjuk a csúcs-matériát (Példa: három érméből egy durva fémdarab készül, négy fémdarabból pedig egy finomított fémöntvény, stb.). A legjobb páncélok, fegyverek, csapdák, lőszer, italok és egyéb tárgyak elkészítéséhez nagyon sok csúcsminőségű alapanyagra lesz szükség, így érdemes a lehető legtöbb matériát összeszedni kalandozásaink alatt.

Ahogy a többi szerepjáték esetében, hősünk itt is korlátozott mennyiségű és súlyú felszerelést hordhat magával, így néha erősen meg kell fontolnunk, mit dobunk ki és melyik tárgyat tartjuk meg későbbi felhasználásra. Régi felszereléseinket sem kell kidobni vagy eladni, ha találunk jobbat helyette: egy kovácsműhelyben alkotóelemeire bontva sok értékes alapanyagot visszaszerezhetünk belőlük.

Karakterünk képességei között lesznek kimondottan a tárgykészítésre vonatkozóak is, így tudunk specializálódni szintlépéskor. Ahogy fejlődünk, nem csak jobb minőségű termékeket tudunk gyártani, hanem egyre kevesebb alapanyagból egyre jobb felszerelést is készíthetünk, majd azokat eladva komoly összegeket szakíthatunk értük.

A Bound by Flame című játék megjelenése idén tavasszal várható PC-re, PS3-ra, PS4-re és XBOX360-ra (XBOX One-ra egyelőre még nem jelentették be a programot).

Azóta történt

Előzmények