Borderlands 3 - Segítsük a tudományt!

Minél több fejtörőt oldunk meg az új minijátékban, annál többet segítünk az emberi bélmikróbák kódolásában, közben ráadásul jutalmakat is szerezhetünk.

A 2K és a Gearbox Software ma elindította az interaktív Borderlands Science játékot a Borderlands 3 keretében, ami meghívja a rajongókat, hogy létfontosságú orvosi kutatásokat segítve feltérképezzék az emberi bélmikróbákat, miközben játékbeli jutalmakra tesznek szert. Ez a jelentős kezdeményezés a McGill University, Massively Multiplayer Online Science (MMOS) és The Microsetta Initiative at UC San Diego School of Medicine kutatóival és tudósaival való nemzetközi partnerkapcsolat eredménye. Az Agymenők (Big Bang Theory) Emmy-díjra jelölt sztárja, a tudós Dr. Mayim Bialik kölcsönzi hangját a projekthez, hogy útmutatást nyújtson a játékosoknak utazásukon.

„A Borderlands Science egy remek lehetőség, hogy a Borderlands 3 hatalmas népszerűségét a társadalom segítésére fordítsuk” mondta Randy Pitchford, Co-Founder, Gearbox Software.

Hirdetés

„A Borderlands Science a szórakoztatás és egészség közti kapcsolat új előőrse, egy innovatív játék a játékban pontszámokkal, fejlődéssel és jutalmakkal, ahol játékidőd kézzel fogható adatokat generál, ami kutatások fejlesztésére, betegségek gyógyítására és szélesebb orvosi célokhoz való hozzájárulásra lesz használva.

Az emberi testben billiónyi mikróba található – melyek közül néhány olyan állapotokhoz kapcsolódhat, mint a gyulladásos bélbetegségek, diabétesz, autizmus, Parkinson, Alzheimer, rák, elhízás, allergiák és sok más. Ezen mikróbák feltérképezése segít a tudósoknak jobban megérteni őket, ami megalapozza a jövőbeni mikróba tanulmányokat, melyek még részletesebb diagnosztikákhoz és személyesebb kezelésekhez vezethetnek. A mikróbák száma miatt azonban a számítógépek számára nehéz az összekapcsolásuk, ami közel lehetetlenné teszi a belek feltérképezését.

Itt jön a képbe a Borderlands 3 új minijátéka, a Borderlands Science. A videojáték közösség masszív elérését kihasználva a projekt a játékosok képességeit bevetve térképezi fel az emberi beleket, több százezer órányi számítógépes munkától kímélve meg a kutatókat.

A Borderlands Science kódolja minden bélmikróba DNS-ét négy különböző formájú és színű tégla láncolataként. A játékosok ezeket a színes formákat összekötve segíthetnek a tudósoknak, hogy megbecsüljék a mikróbák közti hasonlóságot. Minél több fejtörőt oldanak meg a játékosok, annál többet segítenek az emberi bélmikróbák kódolásában, közben ráadásul a Borderlands 3-ban használható jutalmakat is szerezhetnek.

„Folyamatosan új partnerek után kutatunk a videojátékok területén, ez pedig egy tökéletes találat a számunkra” mondta Attila Szantner, Co-Founder, MMOS.

„Azért hoztuk létre az MMOS-t, hogy áramvonalas élményként kössük össze a tudományos kutatást a videojátékokkal, ez pedig pontosan így sikerült. Hiszem, hogy a Borderlands 3 játékosok segítsége a bélmikróbák kutatásában meg fogja változtatni azt, ahogy a videojátékokra gondolunk.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

  • Borderlands 3 teszt

    Hét év után visszatért a looter-shooter játékok öregapja, mi pedig megnéztük, mit tud felmutatni ennyi idő elteltével. A Borderlands 3 összességében nem is okozott csalódást.