Borderlands 3 - Már több mint 36 millió tudományos fejtőrőt oldottunk meg

Az április elején indult kezdeményezés több mint sikeresnek mondható.

A 2K és a Gearbox Software bejelentették, hogy az alkotásuk, a Borderlands 3 minijátéka, a valós orvosi tanulmányokat támogató Borderlands Science keretében a közösség már több, mint 700 000 tagja átlagosan napi 1.2 millió fejtörőt oldott meg a 2020. április 7-i indulása óta. A Borderlands Science emellett folyamatosan tovább növekszik, így csupán az utóbbi két hétben negyedmillió új játékossal bővült.

„Most a videojátékos közösség is segíti a tudományos világot” mondta Randy Pitchford, Co-Founder, Gearbox Software.

„A Borderlands 3 játékosok megmutatták a játékosok erejét, ahogy orvosi kutatásra használt komplex problémákat oldanak meg, és közben még jól is szórakoznak. Ezzel közelebb kerültünk ahhoz, hogy valósággá váljon az álom, hogy egy videojátékon keresztül tudományos áttörést érjünk el.”

A Borderlands Science kódolja minden bélmikróba DNS-ét négy különböző formájú és színű tégla láncolataként. A játékosok ezeket a színes formákat összekötve segíthetnek a tudósoknak, hogy megbecsüljék a mikróbák közti hasonlóságot. Minél több fejtörőt oldanak meg a játékosok, annál többet segítenek az emberi bélmikróbák kódolásában, közben ráadásul a Borderlands 3-ban használható jutalmakat is szerezhetnek.

Indulása óta a Borderlands Science az alábbi jelentős mérföldköveket érte el:

  • A játékosok összesen több, mint 36 millió fejtörőt oldottak meg.
  • A játékosok átlagosan napi 1.2 millió fejtörőt oldottak meg.
  • A Borderlands 3 közösség több, mint 700 000 játékosa vett részt a kezdeményezésben.
  • A Borderlands Science folyamatosan tovább növekszik, az utóbbi két hétben 250 000 új játékossal.
  • A játékosok összesen több, mint 86 évnyi játékidőt töltöttek az emberi bélmikróbák feltérképezésével.

Ez a jelentős kezdeményezés a McGill University, Massively Multiplayer Online Science (MMOS) és The Microsetta Initiative at UC San Diego School of Medicine kutatóival és tudósaival való nemzetközi partnerkapcsolat eredménye.

„Köszönjük a Borderlands közösségnek a tudományos kutatás haladásában nyújtott segítségüket” mondta Attila Szantner, Co-Founder, MMOS.

„Az első hetek alatt hatalmas játékbázisunk volt, és reméljük, hogy ez a siker további AAA címeket is arra sarkall majd, hogy tudományos projekteket tartalmazzanak.”

„A legtöbb játékos kíváncsi rá, hogyan segíti a tudományt, miközben a minijáték biztosította szórakoztató élményt élvezi” mondta Jérôme Waldispühl, Professor, McGill University.

„Az ilyen egyszerű feladatokkal a játékosok tényleg segítenek hatékonyabban kiképezni a mesterséges intelligencia algoritmusait, hogy annak alapján igazítsák a szekvenciákat, ami a legtöbb embernek megfelel. Ez talán egyszerűen hangozhat, de rengeteg adatot igényel, és nem lenne ilyen méretben megvalósítható egy olyan AAA játékfejlesztő, mint a Gearbox a projekthez való csatlakozása nélkül.

Előzmények

  • Borderlands 3 - Segítsük a tudományt!

    Minél több fejtörőt oldunk meg az új minijátékban, annál többet segítünk az emberi bélmikróbák kódolásában, közben ráadásul jutalmakat is szerezhetünk.

  • Borderlands 3 teszt

    Hét év után visszatért a looter-shooter játékok öregapja, mi pedig megnéztük, mit tud felmutatni ennyi idő elteltével. A Borderlands 3 összességében nem is okozott csalódást.