Borderlands 2: Graveyard vírus fenyegeti az XBOX360-on multizó játékosokat

Aki XBOX360-as konzolon játszik a Borderlands 2 című játék multi részével, az nagyon figyeljen oda, ugyanis egy érdekes hack van terjedőben, ami vírus módjára fertőzi meg az online meccseken játszók gépein lévő mentett állományokat. Aki elkapja ezt a vírust, az onnantól kezdve nem tud respawn-olni, azaz ha meghal a karaktere, kezdhet újat, ami a fertőzött gépeken mindig hasonló sorsra fog jutni. A PlayStation 3 és PC verziókat nem érinti a dolog, csak a Microsoft konzolját használók vannak veszélyben.

A találóan csak "Graveyard", azaz temető vírusnak elnevezett kártevő felbukkanását követően a Gearbox közösségi menedzsere, Chris Faylor hivatalosan is felhívta a játékosok figyelmét a hack terjedésére, valamint bejelentette, hogy egy patch-et készítettek a fenyegetés elhárítása érdekében, melyet már elküldtek hitelesítésre a Microsoft-nak. Amint zöld utat kap a frissítés, olyan gyorsan ki is adják, ahogyan csak lehetséges.

Addig is a Gearbox azt ajánlja az XBOX360 konzolon játszóknak, hogy a Borderlands 2-ből történő kilépés előtt mindig mentsék el a jelenlegi állást, a "Save and Quit" menüpont segítségével, lehetőleg addig, míg a karakter még életben van. Amennyiben halál után a főképernyőn találjuk magunkat a respawn pont helyett, azonnal válasszuk ki a "Continue" opciót, így még folytatni tudjuk azt a karaktert.

Chris Faylor arra kéri a játékosokat, hogy akinek bármilyen problémája lenne a programmal, az írjon egy emailt a spotted@gearboxsoftware.com címre, a lehető legtöbb információval a hibát illetően, így segítve ezzel a probléma orvoslását.

Azóta történt

Előzmények