Boldog születésnapot Gordon Freeman!

1998. november 20-án, azaz pontosan tizenegy éve jelent meg a Half-Life első része, melyben Gordon Freeman bőrébe bújva egy szigorúan titkos katonai bázison vettünk részt egy nem mindennapi kísérletben. A kísérlet balul sült el, a bázis egész területén dimenziókapuk nyíltak, és mindenféle rémséges idegen életformák özönlöttek át rajta - és persze mi is átjutottunk az ő síkjukra.

A játék óriási siker lett, és ezt nem kis mértékben köszönheti annak, hogy a Quake motor kiválóan moddolható. Ki ne ismerné például a Counter-Strike-ot, a Team Fortress Classic-ot,  vagy éppen a Day of Defeat-et, csak hogy egy pár példát említsünk. A második rész szintén sikeres lett, a házilag fejlesztett Source Engine éppenúgy kiváló modding-potenciállal rendelkezik, mint az id Software motorja. Sokat köszönhetünk tehát a Half-Life-nak, a Valve-nak és nem utolsósorban Gordon Freeman-nek, tehát boldog 11. születésnapot kívánunk mindannyiuknak!

Azóta történt

  • Half-Life 2: Episode Three - Hol késik?

    A Valve nagy sikereket ért el a Half-Life első két részével, de az azt követő epizodikus tartalmakkal alaposan befürödtek, ráadásul még az EP3 sem jelent meg.

Előzmények