Bobby Kotick havidíjassá tenné a CoD-ot

Az Activision vezetője, Bobby Kotick már nem először tesz olyan kijelentést, ami miatt legalább a fél játékostársadalom előszeretettel fojtaná meg őkelmét egy kávéskanálnyi vízben. Amennyiben valóra válik a legújabb elképzelése, akkor meg is van rá minden esélye.

Nem is olyan régen, a StarCraft II meglehetősen drágára sikerült árazása miatt említettünk meg egy korábban tett kijelentését Bobby "barátunknak", miszerint ha rajta múlna a dolog, még ennél is drágábbak lennének a videojátékok.

A mostani kijelentésének főleg a Modern Warfare 2 rajongók nem fognak örülni. Bobbynak ugyanis nem elég a játék sikereiből, meg a méregdrága DLC-k eladásából származó pénz, még ennél is többet szeretne kifacsarni a rajongókból.

A Wall Street Journal egy interjút készített az Activision vezérével, és az egyik kérdésük az volt hozzá, hogy ha csettinthetne egyet az ujjával, amivel azonnal megváltoztathatna egyetlen dolgot a cégen belül, akkor pontosan mit csinálna?

"Akkor legszívesebben egy olyan Call of Duty Online világot hoznék létre, amelyhez a játékosok előfizetéssel férhetnének hozzá." - felelte Bobby Kotick, majd hozzátette, hogy ha rajta múlna, már holnapra készen is lehetne a játék. Állítása szerint ugyanis a játékosok annyit játszanak a Modern Warfare 2 multijával, hogy szinte "könyörögnek" egy havidíjas játékért.

És Bobby barátunk pont ennek bevezetésén munkálkodik. Elmondása szerint ugyanis az a nagy álma, hogy mindez megvalósuljon. És ezen elképzelésének valóra váltásában serényen munkálkodik, holott nem egyedül ő dönt ezekről a dolgokról (Szerencsénkre).

Azóta történt

Előzmények