Blackroom - Ez lesz Romero új játéka (PC)

Néhány nappal ezelőtt jött a hír, miszerint a John Romero és Adrian Carmack páros egy teljesen új játékot készít. A bejelentésre egészen a tegnapi napig kellett várni; érkezik a Blackroom, amely egy klasszikus FPS lesz, egyelőre kizárólag PC-re.

A készülő alkotás egy a közeli jövőben játszódó program lesz, amelynek története szerint sikeresen létrehoztak az emberek egy virtuális/holografikus világot (Blackroom), azonban valami miatt életveszélyessé válnak a szimulációk, kezd összekeveredni a valóság és a virtuális világ. A rejtélyt egy Dr. Santiago Sonora nevű mérnök próbálja megfejteni, aki szintén rabja lesz a Blackroomnak, de számos eszköze lesz ahhoz, hogy érvényesülni tudjon.

Az Unreal Engine 4 motor által hajtott program a bejelentés szerint egy kifejezetten pörgős játékmenettel fog rendelkezni, és olyan klasszikus FPS elemeket is megkap, mint például a felszedhető fegyverek, a kód és kulcskártyák, health pakkok, de többek között a rocket jump is elérhető lesz, viszont például nem lesznek perkek, skillek.

A több mint 10 órás sztori mellett természetesen érkezni fog egy kooperatív játékmód, valamint lesz kompetitív multiplayer is, ahol a közösség által megkreált pályák is bekerülnek majd. Hogy pontosan mikor várható a premier azt egyelőre nem tudni, a tervezett cél az 2018. év vége, a fejlesztők pedig Kickstarteren is elindítottak egy kampány, ahova várják az érdeklődők támogatását.

A Blackroom a bejelentés szerint kizárólag PC-re érkezik majd, a Steames kiadás mellett várható DRM mentes verzió is. A játék nem fog kapni VR támogatást, és konzolokra sem várható egyelőre.

Előzmények