BF 4: Leállítottak minden projektet, míg ki nem javítják a programot

Az Electronic Arts bejelentése értelmében a DICE éjt nappallá téve dolgozik a Battlefield 4 című játékot sújtó hibák kiküszöbölésén. A nemrég megjelent China Rising című DLC ráadásul újabb problémákat is hozott magával, így, bár a múltkor kiadott patch segítségével sikerült kijavítani pár kellemetlen bugot, jöttek helyettük eddig nem látottak is, ezek pedig igen kellemetlenül érintették a játékosokat.

Legrosszabbul a PC tulajdonosok jártak, legtöbbjüket a China Rising DLC megvásárlását követően szinte azonnal kivágja szerver, amint csatlakozának, XBOX360-on pedig sűrűn megesik, hogy a DLC telepítését követően egyáltalán nem is lehet csatlakozni a játék szervereihez. A DICE tudatában van a problémának, jelenleg készül egy patch PC-re és XBOX360-ra, amilyen gyorsan csak lehetséges, kijavítják a hibát.

Az Electronic Arts elmondása szerint a Battlefield 4-et sújtó problémák akkor jelentkeztek, amikor a China Rising DLC munkálataival már szinte teljesen készen voltak, így amellett döntöttek, hogy ígéretükhöz híven előbb kiadják a bővítményt a héten. De mostantól minden további projekt munkálatait felfüggesztik, amíg a játék hibáit ki nem sikerül küszöbölniük.

A DICE a hivatalos oldalon létrehozott egy Battlefield 4 Control Room nevű fórumbejegyzést, melyben folyamatosan tájékoztatni kívánják a játékosokat a készülő javításokról, valamint azokról a problémákról, melyeket elsősorban szeretnének kijavítani. Ezt érdemes sűrűn látogatni a friss információk reményében.

Egy vicces adalék: Az egyik Battlefield 4 szerveren történt meg az eset, hogy az adminisztrátor felfigyelt a játékosok között egy 'DICE-PatrickBatch' nevű illetőre (Patrick Bach a Battlefield 4 vezető producere), és szinte abban a pillanatban már rúgta is ki őt, az alábbi indokkal: "Javítsd meg a játékot".

Bár később kiderült, hogy a Battlefield 4 vezető producerének semmi köze nincs az említett felhasználóhoz, az eset mégis jól példázza, hogy a játékosok is kezdik már unni a folyamatos hibákat és a javítás késedelmeit.

Azóta történt

Előzmények