Beyond Good & Evil 2: Következő generációs fejlesztés lesz

A Beyond Good & Evil című játék egy érdekes színfolt volt a Ubisoft palettáján, ezért nem meglepő, hogy el akarják készíteni annak folytatását is. A második rész fejlesztése már javában folyik, azonban Michel Ancel szerint a jelenlegi hardverekre már biztosan nem fog megjelenni, ugyanis csak a következő generációs konzolokban lesz annyi erő, hogy futtatni tudják majd a Beyond Good & Evil 2 című játékot.

Tavaly év végén felröppent a pletyka, miszerint elképzelhető a játék megjelenése a jelenlegi konzolgeneráción is, ám a Toulouse Game Show-n adott interjújában Michel Ancel ismét elmondta, hogy ez nem egészen így van.

- "Jelen pillanatban a fejlesztés aktív szakaszában vagyunk, ilyenkor csakis a játékra koncentrálunk. Mindent megteszünk, amit csak tudunk a lehető legjobb játék elkészítésének érdekében," - mondta Michel Ancel az interjúban. - "A programra fókuszálunk. Előbb létrehozzuk, utána pedig majd meglátjuk, mi lesz képes azt futtatni. Azért nem mondunk 2013-at, mert nem tudjuk, mikor fog megjelenni. Egy nagyszerű játék megalkotásának érdekében dolgozunk, de ehhez erősebb technikára van szükségünk".

A Beyond Good & Evil 2-ből már kiszivárgott egy pár jelenet (lásd videó), melynek kapcsán felmerült, hogy a játékmenete erősen hasonlít a Mirror's Edge című akciójátékhoz. Ennek kapcsán az úriember a következőket mondta:

- "Már jóval a Mirror's Edge megjelenése előtt is hasonló terveink voltak. Ráadásul mi más irányból közelítjük meg az első személyű nézőpont megvalósítását, mint ahogyan azt a Mirror's Edge-ben látni. Amire mi gondoltunk a karakter irányítása, valamint a harmadik személyű nézőpont kezelése tekintetében, az sokkal közelebb áll a Prince of Persia vagy Assassin's Creed játékokéhoz," - mondta Michel Ancel.

- "Egy nagyon dinamikus kamerát használunk, ami akció közben sokszor megrázkódik, ily módon életszerűvé téve a helyzetet. Ez olyan érzést kölcsönöz a játéknak, mintha végig egy televíziós stáb követné kamerával Jade-et. Talán ez némileg hasonlítani fog a Mirror's Edge megoldására, de maga a játék már nagyon is különböző lesz."

Azóta történt

Előzmények