Bemutatták a STREET FIGHTER V új karaktereit

Továbbra is folyatódik a játék bővítése, az újonc harcosok mellett egyedi helyszín is várható a jövőben.

Alig két napja, a „Street Fighter V Summer Update 2021” eseményen mutatták be a Street Fighter V ötödik szezonjának ötödik karakterét és az utolsó harcost is bemutatták egy gameplay videó keretein belül. Luke egy teljesen új karakter, aki fényes jövő elé néz a Street Fighter V világában, 2021 novemberében fog csatlakozni a már így is illusztris társágához. Ezzel egyidőben a fejlesztők bemutattak két új karaktert is: Oro-t, a vándorló remetét és Akira Kazamát, a Rival Schools motorosát. Ezen felül pedig bemutattak egy teljesen új pályát is, ahol a harcosok megmérkőzhetnek egymással. Mindezek augusztus 16-ától lesznek elérhetőek.

A játék rendezője Takayuki Nakayama és producere Shuhei Matsumoto a Street Fighter V Summer Update 2021 keretén belül elmondta, hogy Luke lesz az utolsó új harcos a játékban, ezzel a játszható karakterek száma 45-re nő. Luke karaktere segít bővíteni a program világát és lehetőséget ad a játékosoknak, hogy bepillantsanak a játék jövőjébe is. A bemutatott gameplay videó alapján Luke karaktere robbanékony és masszív lesz: kimagasló gyorsasága és ereje miatt az ellenfélnek folyamatos készültségben kell állnia és felkészülni az elkerülhetetlen hatalmas ütésekre. A novemberi bemutató közeledtével további gameplay videókat és részletes háttértörténetet ígértek a fejlesztők.

Egy hosszú és messzi út után visszatér Oro, a vándorló remete - akit a játékosok a Street Fighter III-ból ismerhetnek -, készen arra, hogy megossza bölcsességét és ravaszságát mindazokkal, akik tanulni akarnak. Visszafogott lila köntösét barna övvel megkötve, Oro jobb és bal keze közt felváltva tartja kedvenc teknősét: folyamatos koncentráltságban és egyensúlyban tartva önmagát a harc közben. Oro, megtartva eredeti mozdulatai nagyját, sok újjal is érkezik a Street Fighter V világába, ezáltal lehengerlő erőt adva a játékosok kezébe, melyet nem lesz könnyű kordában tartani.

Hosszas várakozás után csatlakozik a Street Fighter csapatához  Akira Kazama is, aki még 1997-ben kezdte meg harcosi karrierjét a Rival Schools szériában. A Street Fighter V-ben névjegyévé vált fekete motoros szerelésben láthatjuk majd Akirát, az erős de csendes harcost. Vele ellentétben harcmodora magáért beszél: mind közelről, mind távolról veszélyes így az ellenfél számára nincs jó pozíció. Új trükkök teljes tárházával az ujjaiban Akira készen áll bárkit leiskolázni, aki keresztezi az útját. Akirával együtt érkezik az új pálya is, a „Rival Riverside”, a játék egújabb harctere, mely Akira régi Rival Schools korszakából építkezik: egy ismerős folyó partján Akira régi főiskolájával a háttérben, a napnyugta fényei közt sok régi ismerős arcot pillanthat meg a játékos

Oro, Akira és Luke elérhetőek a Street Fighter V Season 5 Character Pass vagy a Premium Pass-on keresztül. Oro, Akira és Akira új pályája a „Rival Riverside” augusztus 16-ától lesz elérhető, Luke, a Street Fighter V legújabb harcosa pedig 2021 novemberétől. Minden karakter, beleértve az utolsó hármat, megvásárolható pénzért vagy 100.000 Fight Money ellenében. Az extra pályák szintén elérhetőek pénzért vagy 70.000 Fight Money ellenében.