Bemutatkoztak a Monster Hunter World: Iceborne új tartalmai

A frissítés konzolos verziói már elérhetőek, a PC-s update-re április 8-ig kell várnunk.

A Capcom bejelentette, hogy már elérhető a Monster Hunter World: Iceborne harmadik ingyenes frissítése PlayStation 4-re és Xbox One-ra, ami két pusztító szörnyvariánst, számos rendszerbeli frissítést és egy új szezonális eseményt hoz a játékba. A bejelentést kísérő fejlesztői naplóban a Monster Hunter csapat az Iceborne később várható tartalmairól is említést tett, mint például a Master Rank szintű Kulve Taroth vadászat, valamint a vészjósló Arch-Tempered Namielle és Alatreon felbukkanása az Új Világban.

Új kihívók lépnek a ringbe

Csak a legvakmerőbb vadászoknak sikerülhet Rajang feldühödött aranyszínű formájának visszaverése. A Furious Rajang variáns fortyogó haragja még pusztítóbbá teszi támadásait, így minden összecsapás ezzel az energiától duzzadó aranyozott szőrzetű ragadozóval, felér egy totális lerohanással. Földreszögező csapásától új közepes és távolsági mozdulataiig Furious Rajang-gal szemben nincs biztos távolság, valamint kevesebb gyengepontjából adódóan a vadászoknak nem lesz más lehetősége, mint hogy szemtől szemben küzdjenek meg vele.

A Raging Brachydios variáns robbanékony változásokkal és a teste különböző részeit fedő, még illanékonyabb nyálkával várja a vadászokat. Utóbbit a játékosok specifikus testrészek támadásával lekényszeríthetik róla, de fel kell készülniük egy még szélesebb körű robbanási zóna elkerülésére, mikor a nyálka földet ér.

Azok a vadászok, akik elég bátrak, hogy szembenézzenek ezzel a két bestiával, értékes nyersanyagokban részesülnek, melyekből új bónuszképességeket tartalmazó új Palico páncélzatokat, fegyvereket és páncélokat kovácsoltathatnak.

Réteges fegyverek, Hunter Helper frissítések és sok más

Az új frissítésben bemutatkoznak a réteges fegyverek, amik anélkül módosítják a fegyverek kinézetét, hogy hatással lennének tulajdonságaikra. Az első réteges fegyverek már elérhetők, és lehetőséget adnak a játékosoknak, hogy egyedi alapvázakkal és szörny testrész kiegészítésekkel szabhatják testre felfejlesztett fegyvereiket. Áprilisban egyedi tervezésű réteges fegyverek is csatlakoznak a fegyvermedencéhez. Átalakításra kerül a Hunter Helper funkció is megnövelt díjazással más alacsonyabb Master Rank szintű játékosok asszisztálásakor, és megnövelt tárgydobási eséllyel a különböző küldetéseken. Az Assigment küldetések teljesítésében asszisztáló vadászok ritka dekorációkra tehetnek szert Carved Feystone tárgyakon keresztül, míg az általános küldetésekért páncélfejlesztésre használható King Armor Sphere tárgyakat szerezhetnek. Utóbbiak kapóra jöhetnek most, hogy a 12-es ritkaságú páncélok 20-as szintre fejleszthetők.

A Guiding Lands rajongóinak repertoárja új eszközzel bővül: Banishing Ball. A küldetések vezetői ezentúl azonnal eltávolíthatják a nemkívánatos szörnyeket a régióból vadászatuk alatt. A vadászat után némi pihenésre vágyó játékosok számára új fizetős DLC-k nyújtanak további lehetőségeket szobájuk kicsinosítására többek között új szörny figurákkal, zenékkel és dekorációkkal. A divatrajongó vadászok is örülhetnek, mivel már az Új Világ minden NPC karakterének hajstílusa elérhető számukra az ingyenes frissítés részeként, amit tovább fokozhatnak DLC medálokkal, matricaszettekkel és sok mással.

Új szezonális esemény

Az új frissítés 2020. április 8-i PC-s megjelenését követően a PC-s és konzolos vadászok méltó módon ünnepelhetik meg a platformok frissítéseinek összehangolását Seliana új Full Bloom Fest szezonális eseményével. Az egész bázis rózsás hangulatba kerül új gyülekező dekorációkkal, ételekkel, Poogie kosztümmel, szezonális Palico felszereléssel, medálokkal, fizetős Handler kosztümmel és új guild card opciókkal. A Full Bloom Fest alatt bejelentkezési bónuszokkal és jutalmakkal szerzett jegyekből elegáns páncélokat készíthetnek a vadonatúj Event Quest küldetés mellett, amit teljesítve alapanyagokat szerezhetnek a ritka helyi élőlény, a Downy Crakes ihlette réteges sisak és a Whetfish Dual Blades elkészítéséhez.