Bemutatkozott a Call of Duty: Black Ops 3

Több mint valószínű, hogy senki nem lepődik meg azon, hogy az idei évben is megkapja minden érdeklődő a szokásos Call of Duty adagját. Kis bizakodásra adhat okok, hogy az idei részt ismét a Treyarch készíti, ők csinálták ugye a Black Ops korábbi részeit, valamint a World at War epizódot is. A szivárgások, valamint a különböző teaser anyagok után április 26-án este hivatalosan is leleplezték a Black Ops 3-at.

A történet szerint a korábbi Black Ops részeknek köszönhetően egy eléggé komor világ köszöntött az emberiségre, 2065-re szinte mindenki harcol mindenkivel, az olyan technológiák pedig, mint az augmentációk, biomechanikus katonák, a drónok pedig mindennaposak. A sorozat történetében újdonság lesz, hogy akár női főszereplővel is végigjátszhatjuk a kampányt, amely immáron támogatja a 4 fős kooperatív játékot is. Itt nem arra kell gondolni, hogy külön sztorimódot lehet végigjátszani 3 játékossal, hanem a fő sztori lesz végigtolható csapatban.

A trailerben látott játékmenetről sokaknak egyből az Advanced Warfare, valamint a Deus Ex széria jutott az eszükbe, holott a készítők állítása szerint inkább a Destiny-ből vettek át néhány dolgot. A tervek szerint a mozgás bár hasonlít a tavalyi CoD részben látottakhoz, annál mégis finomabb, és lassabb mozgást kapunk, aminek köszönhetően a harcok többsége a földön játszódik majd, nem a háztetőkön.

A bejelentés alkalmával a többszereplős módból nem láthattunk részleteket, azt majd az idei E3-on próbálhatják ki azok, akik elmennek a rendezvényre. Ettől függetlenül néhány információt erről a módról is elárultak a fejlesztők.

A fegyverek minden eddiginél jobban variálhatóak lesznek, akik pedig a kinézetet is szem előtt tartják, azoknak jó hírt, hogy saját skineket is lehet majd gyártani a játékban. Ehhez nem kevesebb, mint 64 réteg áll majd a kreatív játékosok rendelkezésére. A Destiny-ből ismerős lehet a specialista karakterek bevezetése, amelyekből 9 főt kapunk majd, mindegyiknek egyedi tulajdonsága, háttérsztorija, valamint különleges képessége lesz, amelyet bizonyos időközönként tud majd bevetni. Ez a képesség halál esetén nem vész el, viszont nem tart sokáig, és a tervek szerint balanszolva is lesz.

Mindezek mellett visszatér a Black Ops 2-ben látott matchmaking rendszer, vagyis nem skill alapú lesz a multi, mint az Advanced Warfare-ben. Érdekesség, hogy a játékosok kapnak egy gore rendszert is, vagyis immáron az ellenfeleket csonkítani is lehet majd, bár valószínűleg nem egy Soldier of Fortune szerű megoldásra kell itt gondolni.

Elvileg a PC-s kiadásra nagy hangsúlyt fektetnek az idén, a bejelentés után nem sokkal a minimális gépigényt is megosztották a nagyérdeművel.

  • 64-bit Windows 7, 8, and 8.1
  • Intel Core i3-530 2.93 GHz / AMD Phenom II X4 810 2.60 GHz
  • 6GB RAM
  • Nvidia GeForce GTX 470 1GB / ATi Radeon HD 6970 1GB
  • DirectX 11

Mindezek mellett újdonságként lehet felfogni, hogy akik előrendelik a játékot, azok a megjelenés előtt egy béta tesztben is részt vehetnek, amely kizárólag PC-n, Xbox One-on, valamint PlayStation 4-en lesz elérhető. Arról, hogy a végső kiadás megjelenik-e Xbox360-ra, valamint PlayStation 3-ra, nem érkezett hivatalos válasz. Az E3-on valószínűleg minden kiderül, addig is a rajongók véssék be a naptárukba a november 6-ot, mint megjelenési dátumot.

Azóta történt

Előzmények