Bemutatkoznak a Football Manager 2019 újdonságai

A széria legújabb részében többek között a hivatalos Bundesliga is elérhető lesz.

A SEGA Europe Ltd. és a Sports Interactive örömmel mutatja be a november 2-án megjelenő Football Manager 2019 főbb újdonságait, melyek az új megjelenéssel és a hivatalos Bundesliga licensszel párosulva együttesen hozzák el világ legnépszerűbb futball menedzsment szimulátorának eddigi legjobb epizódját. Az edzés a sorozat történetének eddigi legnagyobb átalakításán ment keresztül. A teljesen új modul rengeteg új beállítást, tevékenységet és programot tartalmaz a menedzserek számára, hogy a legtöbbet hozhassák ki veterán játékosaikból, és profit kovácsoljanak feltörekvő újoncaikból. A Sports Interactive valódi klubokkal és edzőkkel szorosan együttműködve alakította ki az új lehetőségeket, hogy azok biztosan a lehető legvalósághűbben tükrözzék az edzőpályán történteket. A változások ugyancsak szembeötlőek, ha a játékosok az edzésről egy rendes meccsre váltanak. A menedzsereknek ezúttal jóval nagyobb ráhatásuk van csapatuk játékára az átdolgozott FM taktikai modulnak köszönhetően.

Az új taktikai stílus opciókkal a labdarúgás világának legnépszerűbb rendszerei közül válogathatnak, de akár kifejleszthetik saját taktikájukat és szemléletüket is. A tapasztaltabb játékosok emellett kihasználhatják a csapatinstrukciók minden eddiginél szélesebb kínálatát, melyek csapatuk helyzetétől függően – támadás, védekezés, köztes átmenet – változnak. A rajongók ezen taktikákat a német foci 36 teljesen licenszelt klubjának egyikével is bevethetik majd a Sports Interactive új licenszének köszönhetően, ami elhozza a Bundesliga és Bundesliga 2 csapatait a játékba, azok hivatalos logójával, mezével és játékosaival együtt – a sorozat történetében először. A német klubok és bajnokságok mellett a Football Manager 2019 teljes német nyelvi támogatást is kap, ezzel 19-re növelve a játék választható játékbeli nyelveinek számát.A Football Manager 2019 a kevésbé tapasztalt játékosok számára is bőven tartogat izgalmakat, mint például a vadonatúj ’menedzser beiktató’ rendszer, ami egy intuitív és interaktív oktató programként funkcionál, segítve a kezdő játékosoknak átlátni a különböző funkciókat és játékelemeket. A menedzser beiktató rendszer előnyeit persze a Football Manager veteránok is kihasználhatják, hogy megismerjék az új szezon újdonságait és változásait. A legszembetűnőbb változáson azonban a játék megjelenése ment keresztül, ami egyesíti a már ismerős elemeket a vadonatúj látvánnyal. A továbbfejlesztett kezelőfelület és az új menedzser beiktató rendszer kombinációjával a Football Manager 2019 nem csak a sorozat eddigi leglátványosabb, de egyben legjobb belépő epizódja is egyben.

Miles Jacobson, a Football Manager rendezője elmondása szerint:

„Stúdióként tavaly hatalmas változásokon mentünk keresztül: irodát váltottunk, csapatként növeltük munkamenetünk hatékonyságát, valamint rengeteg időt töltöttünk a Football Manager ’motorháza alatti’ elemek tanulmányozásával. Mindennek az eredménye látható a Football Manager 2019-ben: egy letisztult, új megjelenés, rengeteg újdonság és a számos új funkció mellett olyan változtatások, amik tovább fokozzák a játékélményt. Rendkívül büszkék vagyunk arra, amit elértünk a Football Manager 2019 fejlesztése során, és alig várjuk, hogy a rajongók véleményét is halljuk, miután kipróbálták.”

A labdarúgás világának utóbbi éveiben nagy vihart kavart videós technológia a Football Manager 2019-be is megérkezik a Video Assistant Referee (VAR) és a gólvonalfigyelő formájában. Mindkét technológia jelen lesz azon versenyek, amik a valóságban is kihasználják, és garantáltan legalább annyira beszédtéma lesz a szünetekben, mint egy igazi meccsen.