Bayonetta 2 más gépekre is?

Talán ez egyik legnagyobb meglepetés a Nintendo Wii U kapcsán a tavaly ősszel bejelentett Bayonetta 2, kevés játék váltott ki ennyire egymásnak ellenfeszülő véleményeket, mint a Platinum Games legendás hack & slah játékának a folytatása.

Az internetes fórumokon a rajongók egy része azóta hajtogatja, hogy mekkora szemétség, hogy a Bayonetta folytatása Wii U exkluzív cím lesz és nincs joguk ehhez, hisz az első rész is multiplatform volt. Igen ám, csak a helyzet az, hogy hiába lett az évek során kultuszjáték a Bayonetta, sajnos a kasszáknál egyáltalán nem volt sikeres, így a játék kiadója, a Sega úgy döntött, hogy nem finanszírozza a játék folytatását.

Ekkor lépett a képbe a Nintendo, akinek kapóra jött ez a helyzet, hisz fontos célkitűzésük, hogy megerősítsék a Wii U helyzetét a komolyabb, felnőttebb játékokat kedvelő játékosok körében, így hát a japán cég megkereste a Platinum Games csapatát és ajánlatot tett, hogy készítsék el nekik a Bayonetta következő részét, amire a kis fejlesztőcég egyből igent mondott.

A Bayonetta 2 végül most az E3-on mutatkozott be teljes mivoltában a közönség előtt és egyből újra felhangzottak a vélemények, miszerint jönnie kéne a játéknak a többi konzolra is. Hideki Kamiya, a Platnium Games egyik tulajdonosa (ő volt a Bayonetta első részének a rendezője, most a szintén Wii U exkluzív Wonderful 101-on dolgozik) azonban megelégelte ezeket a felkiáltásokat és tiszta vizet öntött a pohárba a Twitter segítségével: "Mi fejlesztők vagyunk. A Nintendo van olyan kedves, hogy támogatja és kiadja a W101 és a Bayo 2 projektünket. Szóval ha a Nintendo úgy dönt, hogy kiadja a Bayo 2-t PS3/360-ra, akkor lesz azon a gépeken is a játék. Szóval kérlek titeket, hogy őket kérjétek meg erre, ne minket."Ezek után még cinikusan azt is hozzáteszi, hogy "ha már arra jártok, akkor kérjetek egy Zeldát is PS3-ra".

Azóta történt

Előzmények