Battlefield 3: Gondok az aktiválással [UPDATE!]

UPDATE: Nemrég derült ki, hogy nem csak magával az Originnel vannak problémák, ugyanis egyes Battlefield 3 kópiák dobozában hibás kódok szerepelnek! Az Electronic Arts egy panaszkodó XBOX360 játékos kérdésére a következő választ adta:

"Tudatában vagyunk a kódokkal kapcsolatos problémának és elnézést kérünk az okozott kellemetlenségekért. Miután ezek a hibák kizárólag egyes kiskereskedőknél fordulnak elő, ezért azt tanácsoljuk, hogy vigye vissza a Battlefield 3-at oda, ahol megvásárolta és cseréltesse ki velük a kódot."

Az Electronic Arts és DICE által kiadott Battlefield 3 című háborús FPS játék elsöprő sikereket aratott, több, mint 10 millió példány kelt el belőle az amerikai premier óta. Ám ez sajnos egy előre nem látható problémát is okozott. Azt ugye mindenki tudja, hogy a Battlefield 3-at aktiválni kell az EA Origin platformján ahhoz, hogy játszhassunk vele. Nos, ez nem mindenkinek sikerült, tegnap ugyanis sokan maradtak játék nélkül.

Ők hiába próbálkoztak, egyszerűen képtelenek voltak aktiválni a megvásárolt Battlefield 3 játékukat, miután az Origin aktivációs rendszere tegnap összeomlott. Erről a kiadó egy Twitter üzenetben tájékoztatta a játékosokat. Elmondásuk alapján gőzerővel dolgoztak a hiba elhárításán, de az olyan jellegű kérdésekre, miszerint meddig tart a javítás, nem voltak hajlandók válaszolni.

Állítólag időközben a probléma megoldódott, így akinek tegnap nem sikerült aktiválni a játékot, az tegyen vele egy újabb próbát. Az Origin kliens is frissült ma reggel, így valószínűleg javítottak benne valamit.

Azóta történt

Előzmények