Battlecry: Team Fortress sok vérrel és kardokkal

A Battlecry Studios és a Bethesda bejelentette a Battlecry című játékot, ami egy erősen multira kihegyezett, csapatalapú küzdelmeket kínáló program lesz, melyben 32 játékos vív öldöklő csatákat egy poszt-apokaliptikus világban, melyet a Half-Life 2 és Dishonored játékok tervezője, Viktor Antonov képzelt el és valósított meg. Kiadták a hivatalos bemutatkozó videót is, lássuk:

A Battlecry egy teljesen ingyenesen játszható, csapatalapú online akciójáték lesz, melyben két szembenálló frakció küzd egymás ellen: a kozákok és a brit királyi hadsereg katonái. A játékmenet a Team Fortress-ben látottakhoz hasonlít, lesznek kasztok, melyekkel mindkét fél rendelkezik, de eltérő módon valósítják azt meg. Lesz köztük közelharcos, távolsági küzdő, lopakodó, támogató, valamint egy mechanikus karral felszerelt karakter is. Mivel egy kataklizmikus hatású világháborút követően a puskaport betiltották, így csak a közelharc, valamint a steampunk-jellegű távolsági fegyverek megengedettek a csatákban. A küzdő felek elit harcosok, akik külön erre a célra kiépített és felügyelt arénákban, a "WarZone"-ban (Háborús Zónákban) mérkőznek meg életre-halálra.

A Battlecry című játék béta tesztelésére 2015-ben kerül majd sor, a programot csak PC-re fejlesztik, a megjelenési időpont pedig a tesztek eredményességének függvényében kerül bejelentésre.

Azóta történt