Batman: Arkham City - Javítás érkezik a DX11 problémára

A Serious Sam 3 nem az egyedüli játék, ami problémákkal küszködik. Tegnapelőtt már megírtuk, hogy a Batman: Arkham City PC verziójával is gondok vannak, pontosabban a DirectX11 támogatást nem sikerült úgy megoldaniuk a készítőknek, ahogyan azt kellett volna, így komoly sebességcsökkenéssel számolhatnak azok, akik azt használják.

A Warner felfigyelt a játékosok panaszaira és megígérték, hogy hamarosan egy patch segítségével kijavítják az Arkham City DirectX11 módját. Az update pontos megjelenési idejét nem árulták el, azonban mivel a játék ma megjelenik, addigra biztosan nem lesznek kész vele.

Addig is azt ajánlják a játékosoknak, hogy DirectX9 alatt futtassák a programot, azzal ugyanis nincs sebességbeli probléma. A korábbi hírben már leírtuk, hogy miképpen kell átváltani, de most emlékeztetőül még egyszer lássuk a megoldást:

Games for Windows LIVE esetén:

  • A Start menüben keresd meg az Arkham Cityt,
  • Kattints rá a jobb egérgombbal és válaszd a Launcher menüt,
  • Választ ki a Settings pontot, majd állíts minden DX11-es opciót DX9-re.

Steam esetén:

  • Indítsd el a Steamet és kattints a játékok könyvtárára,
  • Jobb klikk az Arkham Cityre, válaszd a Configure PC Options-t,
  • Válaszd a Settings menüt, majd állíts mindent DX9-re.

Ha minden jól megy, ma megkapom én is a játékot, így kipróbálhatom a két változat közötti eltérést. Mindazonáltal a cikket úgy fogom megírni, amilyen állapotban lesz a játék, miközben tesztelem. Ha a befejezéséig kijön a DX11 javítás, akkor beszámolom a végösszegbe, ha addig nem tudok csak DX9 alatt játszani, akkor úgy kap értékelést.

De ez ne vegye el senki kedvét, elvégre a Skyrim is DX9 játék és mégis szép a grafikája, egy játék pedig nem benchmark program, a történetnek és játékélménynek is komoly befolyása lesz az értékelésre. :-)

Azóta történt

Előzmények