Batman: Arkham Asylum teaser érkezett

A Batman: Kezdődik és főként a Sötét Lovag frenetikus sikerének köszönhetően a Denevérember, alias a Sötét Lovag soha nem látott népszerűségnek örvend szerte a világon. Noha a Sötét Lovag hivatalos konzolos adaptációjának terve az ütemtervek be nem tartása miatt végül dugába dőlt, a Rocksteady Studios csapata meglehet, valami sokkal finomabb ínyencfalattal igyekszik a kedvünkben járni.

Ez pedig a Batman: Arkham Asylum. Nem összetévesztendő ugyan a Grant Morrison-Dave McKean páros 1989-es füzetével, az Arkham Asylummal, ugyanis utóbbi radikális cselekményvezetése és vizualitása miatt egyszerűen alkalmatlan a "játékosításra", mégis inspirációul szolgálhatott a programozók számára, mind az Arkham arculatának megtervezésében, mind a kerettörténet megalkotásában. A sztori amúgy nem lehet újdonság a DC füzetein nevelkedettek számára: a Joker feladja magát, hogy aztán az Arkhambe szállítsák. A bűnbánat és az önkéntesség persze csak trükk, a Joker célja, hogy átvegye az irányítást a diliház fölött. Itt jön Batman a képbe. A játékmenetről még eléggé keveset lehet tudni. A nézet már körvonalazódott, a játék az Alone in the Darkban vagy a Gears of Warban már látott "over the shoulder" nézetet fogja használni, ez az amit a filmes szaknyelvben "félszubjektívnak" hívnak, mivel a látótér nagyjából megegyezik az első személyű perspektívával, ám mégis látható az aktuális karakter.

Batman annak idején a Detective Comicsban debütált, kalandjait kriminek szánták. A Rocksteady ehhez az arculathoz szeretne visszatérni, mivel a játékmenetet Condemned-módra nyomozós, agyalós részek színesítik. Remélhetőleg a megvalósításuk jóval kifinomultabb lesz az említett elődben tapasztaltakénál. Végezetül a hír apropója, az említett teaser. Meglehetősen rövid és eseménytelen, de pár dolgot már most leszűrhetünk: a hangulat ott lesz a szeren,  és szerintem a grafikára sem lehet majd panasz.