Bajban van a Castaway

Anyagi gondok miatt felfüggesztette a munkálatokat és komoly elbocsátásokat eszközölt az amerikai Castaway Entertainment vezetősége, informálta a Gamespot-ot a napokban Michael Scandizzo, a stúdió elnöke.

A Castaway Entertainment 2003-ban alakult a Blizzard North bezárása után, a fedélzeten olyan figurákkal, akik valóban oroszlánrészt vállaltak a Diablo, a Diablo 2 és a Diablo 2: Lords of Destruction sikereiben. Az indulást követően a stúdió az Electronic Arts vezetőségével próbált leszerződni, hogy egy meg nem nevezett akció-RPG-n dolgozzanak, korábbi tapasztalataikra alapozva. Az évek során azonban az egyetlen megjelent játékuk az Xbox Live Arcade-es Yaris volt. Mint kiderült két bejelentetlen játékkal is próbáltak kiadót találni, azonban a tárgyalások mindkét esetben megrekedtek, ez pedig nem tett jót a Castaway sorsának.

Scandizzo tájékoztatása szerint a dolgok olyan szerencsétlenül alakultak, hogy mostanra komoly anyagi válság alakult ki a stúdiónál, így kénytelenek voltak felhagyni a munkálatokkal és a 75 fős munkaerő 25 emberét szélnek ereszteni, köztük 6 vezető beosztású fejlesztőt, 10 évnyi közös munka után. "Ha valaki felkínálna egy nagy rakás pénzt, akkor már holnap folytatni tudnánk a fejlesztéseket, de ha így haladunk, néhány hét múlva végleg bezárhatjuk a boltot" - figyelmeztetett a prezident.

S, hogy min dolgozott ilyen vehemenciával a Castaway az elmúlt években? A kialakult krízis következtében a stúdióvezér öt évnyi titkolózás után felfedte, hogy a Diablo tapasztalataiból merítve a Djinn címmel futó akció-szerepjáték volt az egyik bejelentetlen projektjük. A Djinn egy teljesen 3D-s produktum, interaktív környezettel és a történet szempontjából fontos, az oldalunkon harcoló NPC-kkel felvértezve. Az alant látható demó a játék 2005-ös állapotát tükrözi.