Bad Company 2: Nem lesz benne console

A DICE egyik fejese, Johan Anderson nemrég bejelentette, hogy nem lesz ingame console a Battlefield: Bad Company 2-ben. A bejelentés után az Electronic Arts fórumán egy meglehetősen felháborodott hangvételű topik indult el, melyben a játékosok sérelmezték a console eltávolítását, azonban később egy egyszerű válasz kapcsán fény derült arra, hogy nem is volt benne soha:

"Nem távolítottuk el a console-t a BC2-ből. Azon egyszerű oknál fogva, hogy sem a BC1, sem a BC2 nem tartalmazott soha in-game console-t. Ez azt is jelenti, hogy mindezeket figyelembe véve, a játékot ily módon lehetetlen lesz feltörni".

Van egy kis különbség közötte, ha játékban eleve nem volt console, vagy a Modern Warfare 2 mintájára később tiltották le azt. Mindazonáltal az is tény, hogy a Bad Company első része egyáltalán ki sem jött PC-re. A console eltávolítása szintén nem akadályozza meg teljes mértékben a csalásokat, gondoljunk csak az MW2-re, viszont ha benne van, azzal is lehet normálisan is játszani, például a Valve játékai is vígan elvannak console-lal, különösebb gond nélkül. Mindazonáltal most a hardcore játékosok nagy része fel van háborodva miatta, hiszen amellett, hogy nemrég jelentették be azt is, hogy a játék a saját dedikált hálózatokat és a modifikációkat nem fogja támogatni, most egy újabb olyan "csonkítást" hajtottak végre rajta, aminek eredményeképpen lassan a Modern Warfare 2-höz válik hasonlóvá ebből a szempontból.

Azóta történt

Előzmények