Az UE4-re fejlesztett játékoknak legalább a fele új cím lesz

Az Epic Games európai régiókért felelős menedzsere, Mike Gamble egy EDGE oldalnak adott interjújában elmondta, hogy a jelenleg fejlesztés alatt álló játékok, melyeket majd az Unreal Engine 4 fog meghajtani, zömében vadonatúj címek lesznek, nem pedig az eddig meglévő sorozatok folytatásai.

Gamble szerint legalább 50-50, ha nem 70-30 százalékban oszlanak meg azok az Unreal Engine 4-re fejlesztett játékok, melyekben teljesen új ötletekkel fognak előállni a készítők. Sok stúdió fogott új vállalkozásba, átcsoportosítva a megalapozott márkanevekből származó tőkét. Legtöbbjük általában két játékot fejleszt: egy régi franchise folytatását, valamint egy teljesen új címet.

Maga az Epic Games eddig nem sok bejelentést tett, mindössze csak a Fortnite című játékról rántották le a leplet, de Gamble szerint ez hamarosan meg fog változni. Azok a játékosok, akik várják már az Unreal Engine 4-re épülő játékokat, készüljenek fel, hogy idén év végén és a jövő év elején sok dolgot fognak kapni.

A játékok megjelenését zömmel az idei karácsonyi szezonra ígérik, ám, mivel azok még fejlesztés alatt vannak, így lehet pár csúszás. Emiatt sokan már most inkább 2015. első negyedévére prognosztizálják az Unreal Engine 4-re épülő játékok zömének megjelenését.

Azóta történt

Előzmények