Az Epic leleplezte az Unreal Engine 5-öt

Az Epic Games váratlanul felrakott két videót a YouTube-ra, amelyben lényegében leleplezték az Unreal Engine 5-öt. A demonstráció a Sony PlayStation 5 konzolon futott, és láthatóan el volt eresztve grafikailag, hiszen gyakorlatilag mikropoligon szintű minőséget generált, miközben a textúrák is 8192x8192 pixeles felbontásúak voltak, amire a virtuális textúrázás, vagy más néven megatextúrázás adott lehetőséget.

A fizikai szimulációt a saját fejlesztésű, Chaos modul biztosítja, míg a részecskeszimulációért a szintén házon belül kialakított Niagara felel. Mindezek mellett a hangok számításáért felelős rendszer is megújult, valószínűleg igazodik az új konzolok képességeihez.

A demonstráció lényeges eleme a Lumen nevű, teljesen dinamikus, valós idejű globális illuminációt biztosító modul, amely nagyban hozzájárul a kialakított grafikai minőséghez.

Az Unreal Engine 5 2021-ben jelenik meg, de valószínűleg az Epic főbb partnerei hamarabb is hozzáférhetnek, hiszen már készülhetnek új generációs játékok az érkező konzolokra.