Az Epic potenciális vevő lehet az APB-re (Update: Bezárt a Realtime Worlds)

UPDATE: Ma reggel a Realtime Worlds bezárta a Dundee-i stúdióját, és ezzel hivatalosan is megszűnt létezni az APB-t és a Crackdown-t fejlesztő csapat. A nemrég leállított All Points Bulletin című gengszteres MMO játék jogaiért az eredetileg több, mint 300 érdeklődő közül jelenleg mindössze hatan maradtak, ezek egyike az Epic Games. A Realtime Worlds-nél mintegy 50 alkalmazott dolgozott, így most nekik is új munkahely után kell nézniük.

Az Epic Games érdeklődik az All Point Bulletin játék jogai iránt, így elképzelhető, hogy hamarosan feltámad hamvaiból a "bűnözők a zsaruk ellen" stílusú MMO akciójáték. Ahogyan arról épp nemrég számoltunk be, ma reggel megálltak az APB szerverei, ugyanis a kiadó Realtime Worlds anyagi helyzete miatt kénytelen volt lehúzni a rolót.

Az Epic Games emberei egyelőre csak annyit jegyeztek meg, hogy bármi is zajlik a két oldal képviselői között, az szigorúan bizalmas információ. Dana Cowley, az Epic PR menedzsere viszont annyit elárult, hogy Mark Rein is nagyon szereti az APB-t (Annak idején ő volt az első, aki kipróbálta), és őt is, valamint az összes jelenlévőt egyaránt lenyűgözte, amit ott láttak.

Mindazonáltal, akármi is lesz a dolog végkifejlete, az Epic Games jelenleg el van foglalva saját projektjei fejlesztésével, mint például a Gears of War 3, a Bulletstorm, valamint a nemrég bejelentett Project Sword.

A Realtime Worlds szintén az Unreal Engine 3.0 felhasználásával hozta létre az APB világát, melyről Mark Rein csak úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a Rockstar-os srácok a Grand Theft Auto legjobb részeiből egy MMO-t készítettek volna, akkor az biztosan az APB lenne.

Drukkoljunk a Realtime Worlds játékának, amennyiben tényleg megvásárolja az Epic a jogokat, akkor még fel is támadhat poraiból a ma bezárt MMO.

Azóta történt

Előzmények