Az első információk a Brütal Legendről

Tegnap feloldották az információs zárlatot a Brütal Legendről, ami rögtön rengeteg cikk és képgaléria megjelenését eredményezte (a mi galériánk itt található).

A játék főszereplője Eddie Riggs (kinézetét és hangját Jack Black kölcsönözte), aki a világ legjobb technikusa a világ legrosszabb rockbandájánál - a munkája során véletlenül megsebzi magát, és a vér az övcsatjára cseppen. A csat egy gonosz talizmán, ami a vér hatására életre kelti Ormagödent, a tűzszörnyet, aki visszaküldi Eddie-t a múltba, ahol az emberek a démonok rabszolgájaként élnek, és Eddie feladata a felszabadításuk. Ehhez egy fejszét és egy villámokat szóró gitárt használhat, no meg persze a The Deuce - avagy The Druid Plow - nevű autóját. Később csapatot is gyűjthetünk, így maximum 15 félőrült rockerből álló harcoscsapattal irthatjuk majd a démonokat, a gonosz druidákat és harcolhatunk a főgonosz Doviculus és a mellé állt glam rocker, General Lionwhyte ellen.

Tim Schafer - aki korábban például a Full Throttle, a Grim Fandango vagy a Psychonauts fejlesztéséért felelt - a játékot kb. 15 éve tervezgette saját bevallása szerint, és most a Double Fine és az EA közös erőfeszítéseként ősszel meg is jelenhet, első körben XBox360-ra és PS3-ra. Az is tudható, hogy a játék nem fogja támogatni a Guitar Hero vagy a Rock Band gitárkontrollereit...

Mi mással is zárhatnánk a beharangozót, mint a hivatalos trailerrel?

Azóta történt

Előzmények

  • Brütal Legend: lesz kiadó

    A Psychonauts mögött is álló csapat megnyugtatta a rajongókat, a jelek szerint szinte biztos ugyanis, hogy lesz kiadója Tim Schafer új játékának, a Brütal Legend-nek.