Az elmúlt egy év legjobbjai

Az adatokat az Egyesült Államokból és Európából gyűjtötték, a japán eladások tehát nincsenek benne a lentiekben, a számadatok pedig nem a ténylegesen eladott, hanem a boltokba leszállított mennyiségeket mutatják, több platformra megjelent játékok esetében pedig az egyes verziók összeladása adta az eredményt.

Érdekesség, hogy félmillió alatt még a százas listába sem igazán lehetett bekerülni, a tavaly év végi felhozatal milyenségét pedig jól mutatja, hogy a legjobb tízbe kerüléshez legalább 4 milliós eladások kellettek. A három leginkább kiemelkedő címnek 2007 és 2008 márciusa között a Guitar Hero III, a Halo 3 és a Call of Duty 4 bizonyultak - lentebb a konkrét számadatokat is megtaláljátok, a top tíz további tagjaival egyetemben.

AZ ELMÚLT EGY ÉV LEGJOBBAN FOGYÓ JÁTÉKAI, USA & EU

1. Call of Duty 4: Modern Warfare - 8,3 millió
2. Halo 3 - 8 millió
3. Guitar Hero III: Legends of Rock - 7,5 millió
4. FIFA 08 - 5,7 millió
5. Madden NFL 08 - 5,7 millió
6. Need for Speed ProStreet - 5,4 millió
7. Pokémon Diamond / Pearl - 5 millió
8. Assassin's Creed - 4,9 millió
9. Super Mario Galaxy - 4,1 millió
10. Brain Age 2 - 4 millió


Jól látható, hogy érthető módon erőteljes a multiplatform címek dominanciája, ennek tükrében pedig különösen remek az Xbox 360 exkluzív Halo 3 teljesítménye, amely alig maradt el az első Call of Duty 4-től. A platform-exkluzív címek közül egyébként rajta kívül csak a Wii-s Super Mario Galaxy-nek, és a Nintedo DS-es Pokémond Diamond / Pearl párosnak, illetve a Brain Age 2-nek sikerült a legjobb tízbe kerülnie.