Az EA főnökét meglepte a Medal of Honor elleni felháborodás

Nemrég írtunk róla egy másik hír kapcsán, hogy nagy botrányt kavart az Egyesült Államokban a legújabb Medal of Honor játék multiplayer módja, ugyanis a játékosoknak lehetőségük van a "rossz fiúk" oldalán, azaz a tálibokkal együtt harcolni és "ártatlan" amerikai katonákat kell gyilkolászniuk a siker érdekében.

Hallod? Most mi vagyunk a "jó fiúk"! Abdul, te is meglepődtél?

A játékot kiadó Electronic Arts főnöke, John Riccitiello meglepődött ezen a közhangú felháborodáson, és a továbbiakban is meg van róla győződve, hogy a játék igenis mélyen honorálja az amerikai katonák erőfeszítéseit, melyeket Afganisztánban elkövettek.

"A kezdetektől fogva szorosan együttműködtünk a katonasággal, jelenleg is aktív szolgálatot ellátó katonák segítették a munkánkat, akik Afganisztánban is harcoltak," - mondta. "Ők is és mi is úgy érezzük, hogy a Medal of Honor egy olyan játék lesz, mellyel bármelyik játékos büszkén fog játszani."

Elmondása szerint elsősorban a sajtó felelős ezért a nagy felhajtásért, és nem maga a játék. Ugyanis minden játékban vannak jók és rosszak, ellenségek és szövetségesek, rablók és pandúrok. Mindig van egy másik oldal, és a legtöbb hasonló játék multiplayer módjában általában a szemben álló felek katonáinak bőrébe bújva harcolnak egymás ellen a játékosok.

Nem kell finomkodni, Joe! Ha már mi vagyunk a rosszak...

Mindazonáltal azt is hozzátette, hogy hiába vettek részt aktívan az Amerikai Hadsereg katonái a fejlesztésben, az erőfeszítéseik ellenére még így is több, mint 49 GameStop áruház nem értékesítheti az új Medal of Honor játékot, csak azért, mert ezek az üzletek amerikai katonai létesítmények, repülőterek, valamint laktanyák közelében működnek. Bárki, aki ezekben az üzletekben érdeklődik az EA új játéka iránt, kedvesen útbaigazítják a legközelebbi, katonai területeken kívül eső GameStop áruház irányába.

Mindezek ellenére az Electronic Arts és a DICE is reménykedik benne, hogy a negatív visszhang nem megy majd az eladások rovására, ugyanis legalább hárommillió eladott példány szükséges, hogy elgondolkodjanak egy esetleges újabb Medal of Honor játékon.

Azóta történt

Előzmények