Ausztráliában bíróság elé került a Valve

Az Ausztrál Versenyügyi és Fogyasztóvédelmi Bizottság (Australian Competition and Consumer Commission, röviden ACCC) beperelte a Valve-t, mert állításuk szerint a cég nem tesz eleget az ausztrál fogyasztóvédelmi törvényeknek. Habár cégként sem a Valve, sem a Steam nincs jelen ausztrál piacon, figyelembe kell venniük az ottani törvényeket, amikor terméket vagy szolgáltatást adnak el ausztrál fogyasztóknak. A bizottság elnöke, Rod Sims elmondta, hogy a Valve visszatérítési irányelvei miatt irányult rájuk a figyelmük.

Bíróság elé áll a Valve

Az ausztrál fogyasztóvédelmi törvények megsértése, ha egy cég kijelenti, hogy semmilyen körülmények között nem ad visszatérítést, beleértve az ajándékokat és a kiárusítási időszakot. - mondta Sims, majd hozzátette: „Az ausztrál fogyasztóvédelmi törvény hatálya alatt a fogyasztók jogában áll visszatérítést vagy cserét követelni, ha egy termék hibás. A fogyasztóvédelmi garanciát nem lehet figyelmen kívül hagyni, korlátozni vagy módosítani.”

Az ACCC vádai között az szerepel, hogy a Steamen vásárolt játékok után a fogyasztók semmilyen körülmények között nem voltak jogosultak visszatérítésre, a Valve figyelmen kívül hagyta, korlátozta vagy módosította a jogszabály által előírt jótállást. A Steam visszatérítési irányelvei szerint visszatérítésre vagy cserére a játékok, DLC-k vagy játékbeli tárgyak kapcsán nincs lehetőség, kivéve, ha a helyi törvények megkövetelik. Ausztráliában azonban van ilyen törvény.

Az ügy október 7-én kerül bíróság elé Sydney-ben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Előzmények