Aukción a THQ játékai, az EA potenciális vásárlóvá lépett elő

A Gamepodon is megírtuk korábban, hogy a THQ csődbe ment, 60 millió dollárért kínálják a cég tulajdonában lévő fejlesztőcsapatokat és játékokat. A vállalat elnöke azt mondta, ettől függetlenül tovább zajlik a munka a csődeljárás alatt is. Időközben a Distressed Debs Investing Twitter oldalán bejelentésre került, hogy a felek megállapodásra jutottak, így a THQ tulajdonában lévő játékokra és stúdiókra külön-külön lehet majd licitálni, még ebben a hónapban.

A licitálás január 22-én kezdődik, ottani idő szerint reggel 9:00-kor, az aukciónak pedig délután 15:00-kor lesz vége, addigra eldől, milyen cégek vásárolják meg a THQ tulajdonait. Érdeklődőkben nincs hiány, többek között a Ubisoft és a Warner Bros. is jelentkezett a licitre, de a legújabb fejlemény szerint mégis az Electronic Arts tűnik a legpotenciálisabb vásárlónak, aki a jelentések szerint többször is ellátogatott a THQ aukciójának oldalára és komolyan érdeklődik utánuk. Ezt egyébként a Distressed Debs Investing Twitter oldalán is megemlítették.

Így tehát a THQ készülő játékai új tulajdonoshoz fognak kerülni, segítségükkel valószínűleg a fejlesztésüket is tudják folytatni, így hamarosan hallhatunk új fejleményeket a programokkal kapcsolatban. Addig is majd 22-én kiderül, melyik cég veszi meg a játékokat.

Azóta történt

Előzmények