Assassin's Creed IV - újabb infók

Helyi idő szerint március 4-én este 6 órakor került sor a hivatalos bemutatóra, ahol elő került néhány screenshot és némi információ a játékról.

A játék a főbb platformokra (Xbox360, PS3, WiiU, PC) október 29-én fog megjelenni, illetve PlayStation 4-re december 31-én. Az összes platformra előrendelhető a játék az Amazonon. Egyelőre a nextgen Xbox-ra való megjelenésről nincs információ.

A játék fejlesztéséhez (amit 2011-ben kezdtek meg) a Ubisoft számos stúdiót hadrendbe állított. Összeállt ugyanis a Singapore, a Sofia, az Annecy, a Kiev, a Quebec, a Bucharest, és a Montpellier. A játék meglehetősen méretes lesz, ötven pályát fog tartalmazni. Plusz pozitívumként pedig nem lesznek megtalálhatóak a töltő képernyők. Szárazföldi vadászat nem lesz, ehelyett vadászhatunk bálnákra és hajókat rabolhatunk ki. Nem kell viszont azoknak sem megijedniük akik ellenzik a kalózos részt, ugyanis kevesebb vízi küldetés lesz, mint földi, így biztos, hogy a régi AC játékosokat nem fogják elveszíteni.

Minden játékos egyedi világot fog gyakorlatilag élvezni, ugyanis a játék egy Horizon Systemet fog használni, mely lehetővé teszi számunkra, hogy miközben a tengeren járunk mindig az utunkba akadjon valami (szigetek, hajók stb.).

Rengeteg ismerős multiplayer mód lesz, az időjárás és a fizika is fontos szerepet tölt be a játékban, illetve különböző hajó flottája lesz az ellenségnek. A játék főszereplője Edward Kenway lesz, Connor nagyapja.

Néhány screenshot a játékról.

A hivatalos trailer (magyar felirattal, thx.: Prof01):

Azóta történt

Előzmények