Ashes Cricket 2013: Megjelenés után nem sokkal törölték

Nem sikerült megoldaniuk az új motor technológiai nehézségeivel kapcsolatos problémáikat az 505 Games által kiválasztott fejlesztőcsapatnak, így a múlt hét során Steamen megjelent Ashes Cricket 2013 című játék végül olyan formában került kiadásra, ami mindenkit nevetésre ingerelt - kivéve azokat, akik fizettek érte. Az alábbi játékmenet videók magukért beszélnek (A második gyorsítva van):

Végül visszavonták a játékot Steamről, az eddigi vásárlóknak pedig ígéretet tettek, hogy visszakapják annak árát. Az 505 Games elmondása alapján a fejlesztés kezdetekor a készítők biztosították őket, hogy a kinézett modern, multiplatform-támogatással rendelkező engine segítségével egy minden tekintetben tökéletes krikettjátékot tudnak készíteni.

Végül mégsem sikerült ezt megvalósítaniuk, elmondásuk szerint, idézem: -"A krikettjátékokban szerzett tapasztalatuk ellenére sem tudtak megfelelni a fejlesztési időszak alatt felbukkanó váratlan kihívásoknak, amiket az új motor állított eléjük".

Az 505 Games fő feladatának jelenleg az Ashes név, valamint a licencjogok birtokosainak, az ECB-nek és Cricket Australia-nak megvédését és a játékosok kompenzációját tekinti. Az Ashes Cricket 2013-at PC mellett PS3-ra, XBOX360-ra és Wii U-ra tervezték kiadni, de miután a játék becsődölt, így már a konzolos kiadás sem fog elkészülni.