ArcheAge: Látványos videók érkeztek

Az ArcheAge Online egy ígéretesnek tűnő koreai MMORPG, melyet az XL Games csapata, azon belül is a LineAge dizájnere, Jake Song készít. A játékot 2006 óta fejlesztik, nemrég fejeződött be az első zárt béta, és napokon belül kezdődik a második fázis, ami csak pár napig fog tartani, és elsősorban a tengeri csatákra összpontosít.

Az új MMORPG játék alatt a CryEngine 2.0 dübörög, így a grafikára egy rossz szót sem lehet mondani, még így, a béta alapján sem. Az ArcheAge-ben kiemelt szerepet kap majd a tengeri hadviselés, saját hajót építhetünk magunknak, melyekkel látványos ütközeteket vívhatunk ellenségeinkkel a hullámok között. Az első videó ezt mutatja be nekünk:

A második videóban a bejárható területek közül tekinthetünk meg néhányat, melyek a szokásos változatosságot mutatják. Havas hegycsúcsokkal tarkított tájakon, erdőkkel borított, misztikus helyszíneken, valamint középkori stílusban épült városokban és falvakban egyaránt megfordulhatunk, melyek a CryEngine-nek köszönhetően nagyon szépen néznek ki.

Az utolsó, rövidke videóban azt mutatják be nekünk, hogy mostantól arra is vigyáznunk kell, hogy hol és miképpen sütjük el a varázslatainkat, ugyanis az ArcheAge című játékban a környezeti elemeket el is tudjuk pusztítani velük. A beépített fizikai motor ugyanis minden tárgyat a valóságnak megfelelően kezel. Ez a taktikai lehetőségeinket is kibővíti, ugyanis például egy hídon át csapatosan támadó mobhadsereg alól szimplán kirobbanthatjuk a faalkotmányt, majd egy gonosz kacaj kíséretében nézhetjük, ahogyan elnyeli őket a mélység.

Az ArcheAge című, ingyenes MMORPG játék megjelenésére valamikor 2011-ben lehet számítani, bevett szokás szerint először csak Koreában, majd ezt követi az angol nyelvű, nemzetközi változat, nagyjából egy éven belül.