Anno Online és a kereskedelem

Az Anno Online az Anno sorozat nyomdokain halad, de teszi ezt MMO rendszerben. Igen, manapság az MMO-k korszakát éljük, így egyáltalán nem meglepő, hogy a legtöbb népszerű sorozat egyszer csak online formában is megjelenik. Az Anno Online-ról eleddig kevés információ derült ki, még a pontos megjelenési dátumát se tudjuk, viszont most a kereskedelemről kaptunk egy rövid ismertetőt.


[+]

A kereskedelmi rendszer nem működik automatikusan a játékban, először különféle feltételeknek kell megfelelni, amik elsősorban tárgyi jellegűek. Tehát szükséges egy kereskedelmi raktár, ami bizonyos mennyiség tárolására képes. A raktár a későbbiek folyamán fejleszthető, és akár újabbak is építhetőek, hogy megnöveljük a rendelkezésre álló tárolókapacitást.


[+]

Másik fontos eszköz ami elengedhetetlen a kereskedelemhez az egy speciális egység. Ugyanis csak egy ilyen egységgel tudjuk átszelni a végtelennek tűnő tengereket, hogy másik földrészekre, szigetekre szállítsunk árut vagy éppen, hogy onnan hozzuk el azokat.

Amint a játékosok elfogadják a kereskedelmi feltételeket a vásárló hajója elindul az eladó raktárához, és a megvásárolt termékek bekerülnek a vevő kereskedelmi raktárába, ahonnan később a sziget tárolóiba kerülnek át. A fizetendő arany is először a kereskedelmi raktárba kerül, majd onnan megy tovább az eladó számlájára.


[+]

Bár fentebb arra utaltam, hogy a kereskedelmi hajókkal árut szállíthatunk, az utóbbi bekezdésből inkább az derül ki, hogy a hajók mindig csak árut hoznak, és nem visznek.


[+]

Jelenleg tehát a zárt béta folyik, de lehetőség van a regisztrációra, és ahogy azt a mellékelt képek is prezentálják, a játék magyar nyelven is elérhető lesz.

Előzmények