Amerikai hw eladások - július

Feltehetőleg senkit nem ér meglepetésként, hogy eladások tekintetében a július is a Nintendo DS fölényes győzelmével zárult, a közel 539'000 eladott darab önmagáért beszél. A Wii teljesítménye már közel sem ilyen fényes, kevesebb, mint feleennyi talált gazdára, ez azonban még így is bőven biztosítja számára a második helyet. Sony vonalon meglepetés, hogy a legjobb eredményeket produkáló játékgépük a PSP lett, tőle kissé lemaradva következik a PS3, majd az összesített listát a PS2 zárja, egyedüli korábbi generációs, halhatatlan konzolként, nem sokkal lemaradva az utódoktól.A Nintendo és a Sony közé ver éket a Microsoft xbox360, megszerezve a harmadik helyet.

A tavalyi évhez képest a gépek összesített eladása 37%-os visszaesést mutat.  A következő listában láthatóak a pontos darabszámok, mögöttük zárójelben a korábbi évhez viszonyított csökkenés százalékértéke.

PlayStation 2 - 108K (-30.55%)
PlayStation 3 - 121.8K (-45.84%)
PSP - 122.8K (-44.61%)
Xbox 360 - 202.9K (-0.93%)
Wii - 252.5K (-54.50%)
Nintendo DS - 538.9K (-11.42%)

Nem kellett sokat várni a Sony reakciójára, akik azonnal biztosítottak mindenkit arról,hogy zászlóshajójuk még csak most melegít be, és hamarosan kivillantja számtalan előnyét a konkurenciával szemben. "Amennyiben a többi szereplő kínálatához viszonyítjuk a Playstation 3-at, nyilvánvalóvá válik, hogy jelenleg a mi gépünk a piac legteljesebb szórakoztató rendszere. Mindazon túl, hogy a kategória legjobb BD-lejátszóját kínáljuk 80 GB-os merevlemezzel a zenék és fotók tárolására, beépített wifivel és mind a hardcore játékosok, mind a családok igényeit kiszolgáló, innovatív játékok ezreivel, a Playstation 3 egy időtálló technológia, mely ingyenes hozzáférést biztosít a tartalomban gazdag és folyamatosan fejlődő Playstation Networkhöz."

A Sony töretlen optimizmusa ellenére tagadhatatlan, hogy egy komolyabb árcsökkentés sokat lendítene a PS3 ügyén, pláne annak fényében, hogy hány piacelemző illetve játékfejlesztő stúdió jelezte/követelte ezt már az utóbbi hónapokban. Szinte biztosra is vehetjük, hogy a következő héten, Németországban tartandó GamesCom tartogat számunkra egy régóta várt bejelentést.