Alkalmazásbemutató: Pota-tales

Ha valaki alkalmazásfejlesztésbe fog, jó eséllyel játékkódolással kezdi bontogatni a szárnyait, már csak azért is, mert milliók játszanak mobiljukon, és ha egy game trendivé válik – sokszor grafikától vagy játékmenettől függetlenül –, lendületet vehet a fejlesztői karrierje. Az egyszerű címekből nem egy bizonyította már ezt a képletet, a Flappy Bird például legenda lett pixel art stílusával és pofonegyszerű, végtelenített játékmenetével, de számos pályáról pályára végigjátszható játék is emlékezetes maradt.


[+]

Ez utóbbi csoporthoz tartozik a FunByte platformere, amelynek egy krumpli a főszereplője, aki nem szeretné egy gyorsétterem-hálózat konyháján, sült burgonyaként végezni, ezért felkerekedik, hogy hat szinten (és a világűrön át), egyre nehezebb pályákon, aranyat gyűjtögetve eljusson története végéig. A sztoriját kilenc képregényszerű animáció követi végig a pályákhoz hasonló, kézrajzos stílussal. Az hamar átjön, hogy a Pota-tales a legfiatalabb korosztálytól játszható platformer, nem csak vizuális stílusa, hanem szórakoztató háttérzenéje miatt is. A játék viszont koránt sem könnyű.


[+]

A 2D-s szinteken a jobbra-balra nyilakkal és az ugrás érintőgombbal lehet haladni – és kell is, mert az akadálypályán talajként szolgáló platformok pár másodperc után a mélybe zuhannak. Nem egy nyugodt burgonyatúra tehát a Pota-tales, viszont kifejezetten adrenalin pumpáló, főleg, amikor a gravitáció és a pályaelemek megváltoznak. A Pota-tales mindemellett roppant aranyos is.


[+]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A szinteken gyűjthető aranyból alternatív figurák (földgömb, Illuminati jel, pixel stb.) vásárolhatók, illetve szintenként felhasználható bónuszok, mint az aranyduplázás vagy négyszerezés, a nagyobb ugrás, a gyorsabb mozgás vagy a lassabb platform leesés. Mivel egyik-másik pálya tényleg nehéz, nemcsak ezek, hanem a szintugrás is kellemes opció pár elrontott próbálkozás után. Az arany nemcsak gyűjthető, forintért vásárolható is, illetve reklámnézéssel vagy megosztással harácsolható össze. A Pota-tales vállaltan egyszerű játék, mégis megvan kézrajzos mászkálásnak és a történetszálnak a bája, hogy az ember újra és újra nekifogjon a fiatal fejlesztő platformerének. Egy-két bug az 1.1.1-es verzióban azért bent maradt: a Pota-tales nálam mindig angolul indult el, hiába állítottam előzőleg magyarra, egy-egy játékleállással is találkoztam, például animációk közben. A későbbiekben hasznos volna, ha a gombok mellett az ujj jobbra-balra húzásával is lehetne a karaktert irányítani az egyik oldalon, és ugrani a másikon a precízebb irányítás érdekében. Mindazonáltal most is érdemes egy próbát adni Krupli úrnak és mászkálós kalandjainak az alábbi Play Áruház linkre kattintva.