Aliens vs. Predator: Konzolokon játszható lesz Ausztráliában is?

A SEGA és a Rebellion új sci-fi horror-akciójátékát, az Aliens vs. Predator-t a sok erőszak miatt kitiltották Ausztráliából, de most egy halvány reménysugár bukkant fel az Australian Playstation Store-on.

Ausztráliában a legfelső korhatár jelenleg, ahol még megjelenhet egy játék, az a PEGI MA 15+, aminek az Aliens vs. Predator a jelenlegi - és a Rebellion szerint végső - állapotában nem felel meg. Ezért nem jelenhet meg az ausztrál boltok polcain a játék addig, amíg nincs megfelelően cenzúrázva.

Azonban úgy tűnik, hogy a SEGA megpróbál valamilyen megoldást találni a problémára, ugyanis az Australian Playstation Store-on felbukkant egy új trailer (Sajnos nem találtam meg a videót, lehet hogy időközben törölték), melyen az alábbi besorolás volt megtalálható:

Amennyiben a SEGA tényleg eléri, hogy a játék beférjen a PEGI MA 15+ kategóriájába, akkor ez azt jelentené, hogy az ausztrál játékosok is játszhatnak a játékkal. Hogy a SEGA ezt miképpen akarja megvalósítani, arról nincs információ, mindenesetre úgy tűnik, hogy az ausztrál konzoltulajdonosoknak legalább van miben reménykedniük (Mondjuk elképzelhető, hogy ha sikeresen átpréselik a játékot a cenzúrán, úgy a PC-s változatból is lesz MA 15+ verzió, de egyelőre csak a konzolokról van szó).

Azóta történt

Előzmények