Activision Blizzard nagytakarítás

Az Activision Publishing bejelentette, hogy mindössze öt darabot kíván átemelni a Vivendi Games korábbi franchise-ai közül, ezek pedig a Crash Bandicoot, a Spyro the Dragon, az Ice Age, a Prototype, és egy jelenleg még ismeretlen cím lesznek.

És hogy mi lesz minden mással? Nos, ha szerencséjük van, akkor egyes játékok új kiadókhoz kerülhetnek, ám a fenti döntéssel olyan sok cím lett cserben hagyva, hogy mindannyian egészen biztosan nem fogják túlélni a meglepő húzást. Íme némi ízelítő az érintett címekből:

- Brutal Legend
- Wet
- Ghostbusters
- The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena
- World at Conflict: Soviet Assault
- 50 Cent Blood on the Sand
- Zombie Wranglers
- Leisure Suit Larry: Box Office Bust


A dolog ráadásul itt még nem ér véget, a belső stúdiók sincsenek ugyanis teljes biztonságban. A Radical Entertainment (Prototype) és a High Moon Studios (The Bourne Conspiracy) nagy valószínűséggel megússza némi átszervezéssel, a Massive Entertainment (World in Conflict) és a Swordfish Studios (50 Cent) viszont minden bizonnyal az eladás sorsára jut, akárcsak a Vivendi Games Mobile és a Sierra Online divíziók.

Példátlan mértékű nagytakarítást tervez tehát az Activision Blizzard - csak remélni tudjuk, hogy minél több játék és fejlesztőcsapat jön ki jól az egészből.