Activision Blizzard jövőkép

>> A Call of Duty 4 játékosok 60 százaléka online is próbára tette már tudását, ami 10 millió feletti felhasználóbázis esetén igencsak erős számadatot jelent, az Activision Blizzard éppen ezért elmondta, hogy jelenleg is keresik a lehetőségeket arra, hogyan lehetne nagyobb pénzbevételt szerezni a játék ezen részéből.

>> És ha már a CoD sorozatról van szó: ismét megerősítették azt, hogy a Call of Duty 6 fejlesztése visszakerül az Infinity Ward-hoz, ám a megjelenés időpontjával kapcsolatban eltérő híresztelések érkeztek, hisz míg egyes források 2009-et, addig mások 2010-et említenek - minden bizonnyal a premier dátuma még igen képlékeny, ami annak messziségét tekintve cseppet sem meglepő.

>> A kiadó legnagyobb népszerűségnövekedésen átesett sorozata az elmúlt időszakban a Guitar Hero volt, így nem meglepő, hogy grandiózusak a terveik a gitározósdival kapcsolatban: 2010-re meg szeretnék háromszorozni a sorozat logója alatt megjelent játékok számát.

>> A Guitar Hero egyébként nem csak a videójáték-, hanem a zeneiparra is jótékony hatással volt: az Aerosmith például a dedikált külön epizóddal több pénzt kaszírozott, mint eddig bármelyik albumával. A siker egyébként általánosan kivetíthető az összes közreműködő együttesre: egy-egy, a játékban megtalálható dal komolyabb érdeklődést kapott a Guitar Hero III megjelenése után, a Weezer 'My Name is Jonas'-a például tízszeres növekedést mutatott az eladások terén a premier utáni hetekben.

>> Bár a licensszel már jó ideje rendelkeznek, az ősszel érkező Quantum of Solace lesz a kiadó első James Bond játéka, ám úgy néz ki, hogy ezt követően bepótolják a lemaradást, évente jelentkező sorozatot szeretnének ugyanis csinálni a 007-esből - nem csak az új filmekre építenének tehát.

>> Az Activision Blizzard elnöke, Bobby Kotick hisz a Sony stratégiájában: a PlayStation 2 már nyolcadik évét tapossa a piacon, és szerinte a PlayStation 3 számára is még legalább ennyi van hátra.

>> Kotick arról is beszélt, hogy szerinte azzal, hogy az egyesüléssel a videójáték-ipar legnagyobb kiadójává váltak, egyben a Sony és a Microsoft következő konzolgenerációval kapcsolatos terveit is befolyásolják.