AC IV: Black Flag - Online Pass aktiválja a flotta menedzsmentet

Bizonyára mindenki ismeri az Online Pass rendszert, melyet annak érdekében találtak ki a kiadók, hogy a használt játékok kereskedelmét visszaszorítsák. Minden újonnan vásárolt játék dobozában mellékelnek egy egyszer használatos kódot (Uplay Passport), amit a teljes játék aktiválása után kell élesíteni az Uplay rendszerén belül.

A kettő nem tévesztendő össze, ugyanis a Uplay Passport egy egyedi kód, melyet minden játékhoz mellékelnek. Ha egy barátunktól kérjük kölcsön - vagy másodkézből vesszük meg - a programot, és már aktiválva van az abban lévő Online Pass, akkor a szériaszámmal ugyan tudunk játszani, de a Uplay Passport hiányában a multiról és extra tartalmakról lemondhatunk.

Az Assassin's Creed IV: Black Flag című játékban ugyanilyen DRM lesz megtalálható, vagyis Online Pass lesz mellékelve a játékhoz, és csak azt aktiválva érhetjük el a többjátékos funkciókat. Viszont az Eurogamer oldal észrevette azt is, hogy amennyiben nem rendelkezünk Online Pass kóddal - magyarán használtan vettük a játékot -, úgy nem érhetjük el a flotta menedzsmentet sem.

A játékban attól a ponttól kezdve, amikor Edward hajóhoz jut, lehetőségünk lesz flottát toborozni, majd a hajókat rablóhadjáratokra küldhetjük, akik pénzzel és mindenféle hasznos zsákmánnyal térnek vissza hozzánk. A flottának a multiban is jelentősége van, barátaink átvehetik a portyázni küldött hajó kapitányának szerepét, hogy simább és eredményesebb legyen a hadjárat.

Úgyhogy, aki használtan vásárolja meg az Assassin's Creed IV: Black Flag című játékot, az készüljön fel rá, hogy amennyiben teljes egészében akarja élvezni a multi és az egyszemélyes játék tartalmát, mindenképp vásárolnia kell egy Uplay Passport kódót 10 dollárért.

Az Assassin's Creed IV: Black Flag című játék megjelenése nálunk november elsején várható PS3-ra és XBOX360-ra. A PC verzió november 21-én aktiválódik Steamen, míg a PlayStation 4, XBOX One és Nintendo Wii U változatok november 22-től válnak elérhetővé.

Azóta történt

Előzmények