A támogatók is később kapják meg az Atari VCS-t

A PC alapokra épülő konzol késése nem hónapokban, hanem hetekben mérhető, de már szinte biztos, hogy decemberben nem kapják meg azok, akik befizettek a közösségi gyűjtésre.

2017-ben kaptuk a bejelentést, hogy készül az Ataribox, amelyet végül átneveztek Atari VCS-re, majd egy évvel később egy Indiegogo kampány is indult, amely kifejezeten sikeres volt, hiszen több mint 3 millió dollárt gyűjtöttek össze a támogatók. Utóbbiak egyik előnye volt, hogy az eredeti terv szerint még idén megkapták volna a PC/konzol hibrided, azonban úgy tűnik, hogy erre már szinte zéró esélyt láthatnak, ugyanis kiderült, hogy késik a gépek megjelenése és szállítása.

Michael Arzt az Atari vezetője szernt mindig fontosabbnak tartották a minőséget a kiszabott határidőknél és bár fontos számukra az összes támogató, biztosan megértik, hogy a legfőbb prioritásuk az most, hogy a lehető legjobb minőséget szállítsák majd. A késés egyéb okairól nem kaptunk felvilágosítást, azt azonban elmondta a szakember, hogy nem hónapokra kell gondolni, viszont decemberben már biztosan nem érkeznek meg a gépek.