A Sony lekapcsolja a lélegeztetőről PlayStation Mobile-t

A Sony pár éve még alapvető stratégiaként tekintett a PlayStation Mobile-ra, amely egy egységes platform volt a PlayStation Vita és a Sony androidos eszközeihez, de a rendszert több konkurens cég is licencelte, így a Samsung és a HTC egyes androidos eszközein is elérhető volt.

Hirdetés

A PlayStation Mobile azonban nem vált be, így az elmúlt évben a Sony már közölte, hogy a fejlesztést hibernálják, így Androidra fejlesztett játékok már az elmúlt év végén nem kerülhettek fel rá, így a koncepció csakis a PlayStation Vitához készülő játékok portolásából élt. Utóbbi viszont nem elég, így a Sony végérvényesen lekapcsolja a virtuális lélegeztetőt.

Jó volt, de ennyi volt
Jó volt, de ennyi volt

A hivatalos közlemény szerint július 15-én kerülhet fel az utolsó tartalom a platformra, és utána már nem várhatók frissítések. Természetesen a megvásárolt játékokat továbbra is el lehet érni, tehát ebből a szempontból a felhasználókat nem éri kár.

A PlayStation Mobile legnagyobb gondja egyébként az volt, hogy olyan játékokkal célozta meg az androidos vásárlóbázist, amelyekre nem volt nagy igény. Ezek PlayStation Vita kézikonzolon lehet, hogy megtalálják a helyüket, de az Androidon egészen más igények vannak, és ezeknek például a Google Play sokkal jobban megfelel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés